Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 3, 2020

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Academia de Ştiinţe a Moldovei trebuie să vină cu o asumare de poziţie vizavi de declaraţiile şi intenţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română în şcoli cu aşa-zisa „limbă moldovenească”. În acest sens, preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, a depus un demers în adresa AŞM, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.
„În legătură cu declaraţiile oficiale ale Preşedintelui Republicii Moldova, dar şi a altor oficiali guvernamentali cu privire la intenţiile scandaloase şi antinaţionale de a înlocui limba română din şcoli cu aşa-zisa „limbă moldovenească”, care s-au soldat cu consecinţe grave în mediul academic din Republica Moldova şi cel din România, rămânem a fi în aşteptarea unei reacţii oficiale din partea Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova”, se menţionează în textul demersului.
În acest sens, unioniştii cer academicienilor să vină cu o poziţie oficială. „Accentuăm că Academia Română și Uniunea scriitorilor din Moldova, precum și numeroși oameni de cultură, știință, profesori și-au asumat deja o poziție clară în acest sens. Eventuala lipsă a unei reacții o calificăm drept frică și trădare din punct de vedere științific”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele „UNIREA-ODIP”.
Menţionăm că recent Academia Română a venit cu o declaraţie privind unitatea limbii române, în conţinutul căreia reiterează faptul că indiferent de statele sau regiunile în care este vorbită, limba română are un caracter unitar şi indivizibil, având nuanţe şi influenţe regionale, dar care sub nicio formă nu reprezintă limbi distincte.
VIDEO aici: https://www.facebook.com/vlad.biletchi94/videos/2766416236780724/

Romanian Global News

Read Previous

O grădiniță din Sângerei va beneficia de 1,6 milioane de lei din partea Guvernului României

Read Next

Oncologi, nutriţionişti, psihologi şi psihiatrii din toată ţara au demonstrat, astăzi, că sunt interesaţi să colaboreze cu Spitalul de Recuperare Oncologică Nera!