Ce trebuie să știe cei care doresc să își redobândească cetățenia română – noi schimbări

Noi schimbări au loc la depunerea dosarelor pentru redobândirea cetăţeniei române. Începând cu data de 4 mai 2020, nu vor mai fi acceptate adeverinţe de arhivă ca documente de susţinere a cererilor de redobândire a cetăţeniei române. Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Naţională Pentru Cetăţenie din România, transmite www.diasporaazi.ro, preluat de Romanian Global News.

La înregistrarea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie depunerea a două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm (măsură aplicabilă începând cu data de 02.07.2018), precum şi prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcţie de situaţia specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autorităţile române.
De asemenea, nu vor fi acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului.
În acest context, amintim că, începând cu 1 ianuarie 2020, programul de lucru al Autorității pentru Cetățenie a fost schimbat:
– de luni până joi, în intervalul 8.30-17.00;
– vineri, în intervalul 8.30-14.30.

Cererile de redobândire a cetăţeniei române pot fi depuse la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Bucureşti, la Birourile teritoriale din Iaşi, Galaţi, Suceava şi Timişoara, precum şi la sediul misiunii diplomatice a României din ţara de domiciliu sau din ţara unde solicitantul deţine un permis de şedere legal.

Romanian Global News

Read Previous

Marș de amploare la Bălți. Sute de oameni au cerut Unirea Republicii Moldova cu România

Read Next

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie