Breaking News :

Rusine Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iulie 13, 2020

Apelul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia către românii din Peninsulă

Episcopia Ortodoxă Română din Italia, țara cea mai afectată de coronavirus din Europa și a doua din lume, s-a întrunit online în ședință extraordinară, sâmbătă, 7 martie 2020, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
La ședința dedicată acestei epidemii au luat parte membrii Permanenței Eparhiale și cei 22 de Protopopi din Italia.
În comunicatul semnat de Episcopul Siluan al Italiei este specificat modul în care se desfășoară asistența duhovnicească în Peninsulă, precum și alte măsuri în condiții de epidemie, luate în acord cu Decretul emis de Guvernul Italiei în data de 4 martie.
În cazul celor 10 localități din provincia Lodi (Lombardia) puse în carantină de autoritățile italiene și în alte zone considerate „cu risc epidemiologic”, se va continua asistarea credincioșilor la distanță, prin mijloacele de comunicare.
Până la reluarea cursurilor în școlile de stat, în toate parohiile se suspendă cursurile de cateheză și școlile duminicale, acestea urmând a fi înlocuite cu cursuri online.
Toate întrunirile preoțești protopopiale, precum și toate pelerinajele, excursiile și alte evenimente „care comportă întruniri de persoane ce nu pot garanta respectarea normelor de siguranță” prevăzute de Guvernul Italiei se suspendă până în data de 15 martie.


Comunicatul de presă:
În contextul extensiei epidemiei cu Coronavirus în toate regiunile Italiei (dintre care, în Lombardia – peste 3420 de cazuri, Emilia Romagna – peste 1000 de cazuri, Veneto – peste 500 cazuri etc.), cu un total, la ora actuală (ieri seară), de 5.883 de persoane contaminate (față de 650, acum o săptămână) și 233 decese (față de 17, acum o săptămână), fapt ce a determinat autoritățile civile și sanitare italiene să ia noi măsuri specifice atât pentru zonele în cauză cât și pentru întreg teritoriul italian (prin decret guvernamental din 4 martie a.c.); după ce a avut loc ședința extraordinară din această dimineață, convocată on-line, la care au participat membrii Permanenței Eparhiale și cei 22 de Protopopi, pentru a analiza situația actuală din zonele afectate de epidemie, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei comunică următoarele:
• Se reiterează îndemnul la rugăciune, adresat tuturor clericilor, monahilor și credincioșilor din cuprinsul Episcopiei, cerând mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a Sfinților Tămăduitori, a Sfântului Arhanghel Rafail și a tuturor Sfinților, pentru paza și grabnica însănătoșire a persoanelor aflate în suferință de pe seama contaminării cu Coronavirus și pentru membrii familiilor lor, pentru mângâierea și întărirea sufletească a membrilor familiilor celor decedați, precum și pentru paza și ajutorul tuturor cadrele medicale implicate în îngrijirea celor bolnavi.
• Se reiterează recomandarea, către toți clericii, monahii și credincioșii din Eparhie, de a se respecta cu strictețe prevederile Ordonanțelor emise de către instituțiile centrale sau locale ale administrației publice sau sanitare italiene, precum și toate recomandările Ministerului Sănătății din Italia, în ceea ce privește igiena și sănătatea publică (cf. Decretul Guvernului Italian – DPCM[1] din 4 martie 2020, disponibil pe prima pagină: http://www.governo.it și www.episcopia-italiei.it).
• În bisericile unde există bănci, respectiv scaune, acestea se vor aranja astfel încât să se respecte distanța minimă corespunzătoare (1 metru) între persoanele care se vor așeza pe ele, conform DPCP din 4 martie a.c.
• Până la reluarea cursurilor în școlile de stat, în toate parohiile se suspendă cursurile de cateheză (pentru copii și adulți) și școlile duminicale, acestea urmând a fi înlocuite cu cursuri on-line, după modelul adoptat de Ministerul Educației din Italia prin programul Școala la distanță (Homeschooling), folosindu-se platformele digitale disponibile în spațiul virtual. În acest sens, se vor urma indicațiile Departamentului pentru Cateheză.
• Până la data prevăzută de Decretul Guvernului Italian din 4 martie 2020(adică până în 15 martie a.c.), se suspendă toate întrunirile preoțești protopopiale, precum și toate pelerinajele, excursiile și alte evenimente „care comportă întruniri de persoane ce nu pot garanta respectarea normelor de siguranță”, prevăzute de decretul mai sus menționat.
• Bisericile parohiale și mănăstirești vor fi deschise și pe parcursul celei de-a II-a săptămâni a Postului Mare (acolo unde se dispune de spațiul de slujire în exclusivitate), iar programul liturgic și de asistență duhovnicească va fi astfel organizat încât preotul să fie la dispoziția credincioșilor care solicită o rugăciune, spovedanie, sfătuire, etc. În zonele restricționate, preotul se va îngriji de informarea credincioșilor cu privire la condițiile în care aceștia pot primi asistență duhovnicească.
• Se reiterează îndemnul, către clericii eparhiei, de a adăuga, și pe mai departe, la slujbe (la ectenia mare și la ectenia întreită) cereri speciale, ce se rostesc În vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de Boli molipsitoare, după cum este rânduit în Liturghier.
• Se va asigura, în continuare, asistență religioasă bolnavilor din spitale, acolo unde este permis accesul clericilor noștri.
• Se va continua asistarea la distanță, prin mijloacele de comunicare, a credincioșilor care se află în cele 10 localități din provincia Lodi (Lombardia), puse în carantină de către autoritățile italiene, și în celelalte zone considerate cu risc epidemiologic.
• Credincioșii din localitățile aflate în carantină (zona roșie), care nu au posibilitatea să ajungă la bisericile parohiale, sunt îndemnați să urmărească sfintele slujbe la Trinitas TV și Radio (prin emisie undă, site web și Facebook – https://www.trinitas.tv), iar pentru mângâierea sufletului să citească cuvintele de folos de la Sfinții Părinți, care se publică, în mod expres, pe site-ul Merinde Pentru Suflet (https://episcopia-italiei.ro/mps/), asigurându-i de solidaritatea noastră și de stăruitoarea noastră rugăciune pentru dânșii.
Ne rugăm, împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania, Preamilostivului și Iubitorului de oameni Dumnezeu Care are puterea de a tămădui toată boala și toată neputința în popor (cf. Mt. 4, 23), să stăvilească, prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor Sfinților, epidemia ce a venit peste noi și peste țara în care locuim, Italia.
Cu neclintită nădejde în mila și ajutorul lui Dumnezeu și cu părintească binecuvântare,
† Episcopul Siluan
al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Romanian Global News

Read Previous

Radu Carp: Republica Moldova – aceiaşi actori politici pe o scenă mereu în schimbare

Read Next

Italia extinde carantina pentru epidemia de coronavirus în toată ţara