Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 3, 2020

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a luat mai multe decizii cu privire la epidemia de coronavirus 2019-nCoV. Pe lângă sistarea cursurilor școlare pentru o perioadă de o săptămână, CNSSU a luat multe ale măsuri, transmite Romanian Global News.

”Art.1 Se aprobă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar începând din data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației.
Art.2
(1) Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale și ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, până în data de 31.03.2020, ora 12:00, ora României.
(2) Operatorii de transport rutier care efectueaza servicii regulate, regulate speciale și servicii ocazionale care tranzitează Italia au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină/ autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaratii pe propria raspundere la imbarcarea in autobuz.
Art. 3
(1) Se aproba suspendarea sau dupa caz interzicerea introducerii de catre operatorii feroviari de transport calatori de noi trenuri directe spre Italia si dinspre Italia spre Romania, incepand cu data de 12.03.2020 ora 12.00 pana la data de 31.03.2020 ora 12.00, ora Romaniei.

(2) Operatorii feroviari au obligația de a afisa la bordul trenurilor si de a distribui materiale tiparite care sa aduca la cunostinta calatorilor faptul ca cetatenii romani care se vor imbarca venind din Italia catre Romania vor intra in carantina sau autoizolare pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma aceasta responsabilitate prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere, la urcarea in tren.
(3) Operatorii feroviari au obligatia de a instiinta cetatenii straini ca acestora nu li se va permite trecerea frontierei Romaniei, daca vin cu escala din Italia.
Art.4 Se aprobă sistarea programelor de studii privind schimbul de experiență până la 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, dacă acestea nu au fost începute până la data prezentei hotărâri.
Art. 5 Se aprobă suspendarea, până la 31.03.2020, a stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale-sanitare.
Art. 6 Se aprobă instituirea obligației pentru unitățile de alimentație publică (ex. hyper-market, super market, market, magazine de cartier, etc.) de a lua măsuri în privința:

 • dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (cărucioare, balustrade, coșuri de cumpărături, clanțe de uși, butoane de la lifturi, grupuri sanitare, etc.).
 • instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat, în spațiile comerciale.
  Această măsură se va implementa pe baza recomandărilor Ministerului Sănătății în termen de 48 de ore de la adoptarea prezentei Hotărâri.
  Art. 7 Se aprobă desfășurarea reuniunilor cu un număr sub 200 de persoane fără avizul DSP.
  Art. 8 Furnizorii publici și privați de transport de persoane sunt obligați să efectueze dezinfectarea frecventă a spațiului (ex. bare și suporți de susținere, uși, scaune, etc.), de preferat la finalizarea traseului.
  Art. 9 Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la toalete, material destinat igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor, ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese conferințe, birouri, balustrade, butoanele de lifturi, etc.).
  Art. 10 Se vor transmite circulare către instinuțiile publice și private în vederea analizării posibilității desfășurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, în temeiul dispoziților art. 108–110 din Legea 53/2003 Codul Muncii coroborat cu art. 2 din Legea nr. 81/2018 Privind reglementarea activității de telemuncă, acolo unde este posibil.
  Art.11 Se aprobă modelul declarației pe propria răspundere utilizată la intrarea în țară, anexă la prezenta Hotărâre.
  Art.12 La nivel national, autoritățiile cu responsabilități în gestionarea riscului manifestat de virusul SARS–COV–2, intensifică acțiuniile preventive derulate în spațiile publice, cu aflux de persoane (cum ar fi: gări, autogări, stații de metrou, târguri, piețe, etc.), în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate publică dispuse.”, se spune în documentul aprobat în cursul reuniunii de aseară.

Romanian Global News

Read Previous

Italia extinde carantina pentru epidemia de coronavirus în toată ţara

Read Next

Sprijin financiar din partea statului român pentru schitul „Prodromu’”, de la Muntele Athos. Varujan Vosganian: „Identitatea românească nu se menține cu alegeri din patru în patru ani, ci cu aceste instituții-școală și Biserică”