Italia extinde carantina pentru epidemia de coronavirus în toată ţara

Italia a extins carantina din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii ţări, începând de marţi dimineaţă, premierul Giuseppe Conte afirmând că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie, relatează BBC.

Primul ministru Giuseppe Conte a spus că măsurile, care vor intra în vigoare marţi, urmează să apere membrii cei mai fragili ai societăţii. „Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilităţii”, a declarat premierul Conte. Populaţia va putea circula doar în condiţii de strictă necesitate, şcolile şi universităţile vor fi închise până în 3 aprilie, cu posibilitatea de prelungire, adunările publice sunt interzise, campionatul de fotbal a fost suspendat, iar barurile şi restaurantele vor fi închise la 6 seara.

„Nu avem timp, contagiunea este în creştere. Vom adopta reguli şi mai stricte. Obiceiurile trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: stai acasă. Nu va mai exista o zonă roşie – Conte speiagto – va exista Italia, o zonă protejată”, a declarat Conte într-o conferinţă fulger la palatul Chigi. Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în Italia a crescut luni cu 97, numărul total al morţilor fiind de 463. Numărul total al infectărilor a crescut de la 7.375 la 9.172, Italia fiind cea mai grav afectată ţară din lume, după China, de epidemia provocată de noul coronavirus.

Romanian Global News

Read Previous

Apelul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia către românii din Peninsulă

Read Next

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România