Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 3, 2020

Un nou geniu al muzicii: copilul român Mihai Ţigaret

Mihai Ţigaret este puştiul de 13 ani din Râmnicu Vâlcea căruia Andra a decis să-i dea Golden Buzz la ediţia de vineri, 6 martie, a concursului „Românii au talent”. I se mai spune „Clyderman de România”. S-a apucat de pian în urmă cu patru ani şi de atunci obţine premii la toate concursurile zonale; naţionale sau internaţionale, la care merge, transmite Romanian Global News.

Pe pagina sa de Facebook, Mihai Ţigaret se prezintă astfel: „Hey! Mă numesc Mihai. Sunt pianist concertist şi artist Steinway AND sons. Pe această pagină voi posta tot ce mi se întâmplă legat de muzică”.
Imediat după momentul din concurs, Andra a recunoscut că îl adoră şi a postat şi ea pe pagina sa de socializare: „El a fost lecţia mea de viaţă, în seara asta, la Românii au talent! Merită urmărit momentul şi să fim fericiţi că există o aşa generaţie! Felicitări Mihai şi mult respect pentru familia ta!”.

Mihai are 13 ani şi este elev al Şcolii Gimnaziale Waldorf din Râmnicu Vâlcea, ce aparţine de Liceul Tehnologic Forestier. S-a apucat de studiul pianului la vârsta de 9 ani, după ce cântând la o pianină de jucărie, familia şi-a dat seama că micuţul are talent. Studiază cu profesoara Mihaela Manafu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea. În ultimii doi ani se pregăteşte şi cu un profesor universitar de muzică din Bucureşti.

În trei ani a adăugat în palmares cinci premii I, două premii II, trei premii III, un premiu de excelenţă şi un trofeu etc. Anul trecut, a obţinut Marele Premiu la Concursul Musica Mundi de la Bucureşti, ocazie cu care a primit ar fi trebuit să primească o pianină Perzina în valoare de 4.500 euro, dar cum mai avea încă una acasă, a fost schimbată cu un pian cu coadă.

„Copilul normal” care „poate să cânte orice stil de muzică”

Vineri seara, 6 martie, pe scena de la „Românii au talent” a uimit juriul şi publicul interpretând „Joc dobrogean” de Paul Constantinescu, dar a recunoscut senin că: „Pot să cânt orice stil de muzică”, motiv pentru care a interpretat apoi, ca abonus, un preludiu care „se cântă de la facultate în sus” de Serghei Rahmaninov. Extrem de bine pregătit, atât practic cât şi teoretic, „micul fenomen” a răspuns fără să ezite la toate întrebările lui Florin Călinescu, uimind auditoriul cu vastele sale cunoştinţe muzicale.

Cu toate acestea, a declarat senin: „Mă consider un copil normal”, recunoscând însă că are „scânteia” şi dorinţa de perfecţiune care-l determină să îşi dorească mai mult, şi să repete mereu, chiar şi la „două noaptea”, până îi iese perfect.

„Născut să ajungă pe marile scene ale lumii, cărând povara geniului său” „Mihai e un geniu, e special. Aşa ceva n-am mai trăit până acum. Nu pot decât să fiu mândru că am fost părtaş la ce s-a cântat acolo pe scenă”, a recunoscut juratul Mihai Petre, convins că: „Dacă ei sunt viitorul ţării, suntem tari!”.

„El pare că e de pe altă planetă… În ce conjunctură, ce profesori au nimerit astfel de copii, care să-i facă să devină atât de pasionaţi încât să acumuleze atâtea cunoştinţe şi să se ajungă la un asemenea nivel artistic, la o vârstă atât de fragedă!”, a comentat şi Andi Moisescu.

Florin Călinescu i-a prezis: „Este născut să ajungă pe marile scene ale lumii, cărând povara geniului său”

„Mă voi duce să-mi dau doctoratul la anul, în Viena”

Mihai Ţigaret le-a mărturisit ulterior lui Pavel Bartoş şi lui Smiley că, în ciuda vârstei, se pregăteşte să-şi dea doctoratul: „Pot să fac oricând o lucrare de doctorat. Mă pregătesc. Peste un an pot să-l dau. Dar asta se poate doar în alte ţări, nu şi în România. Mă voi duce să-l dau la Viena”, a spus băiatul recunoscând la final că ceea ce a trăit la „Românii au talent” a fost unic: „O experienţă de neuitat. Vă admir pe toţi”, a spus băiatul la final care a plecat cu buzunarele pline de confetti aurii de la Golden Buzz, ca amintire, scrie adevarul.ro.

Golden Buzz: Mihai TIgaret la Romanii au talent!

Imi doresc sa nu existe vreo persoana, care sa nu fi auzit de el! Apasati SHARE sa-l cunoasca toata lumea! El a fost lectia mea de viata in seara asta la Romanii au talent! Merita urmarit momentul si sa fim fericiti ca exista o asa generatie! Felicitari Mihai si mult respect pentru familia ta!#GoldenBuzz #RomaniiAuTalent

Publicată de Andra pe Vineri, 6 martie 2020

Romanian Global News

Read Previous

Demență a statului german! Copii fără adăpost, încredințați unor pedofili!

Read Next

Forumul European pentru Supravegherea Vaccinului sprijină protestele din România împotriva obligativității vaccinării