Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 2, 2020

Stat adevărat care își apără conaționalii de peste frontieră: Ungaria blochează reuniunile Consiliului NATO-Ucraina până nu se ajunge la un acord privind drepturile minorităţilor. Ce face România?

Blocarea reuniunilor Consiliului NATO-Ucraina va continua până la încheierea unui acord privind redobândirea drepturilor minorităţilor naționale, a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la şedinţa de marţi a Parlamentului Ungar, potrivit hirado.hu citat de Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

În discursul său, ministrul ungar a subliniat că, „atunci când se vorbeşte despre această problemă în politica mondială, Ungaria este adesea etichetată că face o politică pro-rusă, ceea ce este „ridicol”. E de înţeles că la mii de kilometri de aici, „la un ocean distanţă”, dintr-o perspectivă diferită, 150 000 de maghiari sunt mai puţin importanţi decât geopolitica, dar această comunitate este mai importantă pentru Ungaria decât orice abordare geopolitică”, a declarat politicianul.
Peter Szijjártó a mai declarat că, în data de 26 martie, ministrul ucrainean de externe, care a fost însărcinat de preşedintele Volodimir Zelenski să restabilească relaţiile bilaterale cu Ungaria, va vizita Budapesta.
„Suntem pregătiţi pentru acest lucru şi facem sugestii rezonabile, bazate pe luciditate pentru această întâlnire”, a adăugat acesta.
Șeful diplomației maghiare a explicat că Ungaria se confruntă cu cele mai multe provocări în relaţiile bilaterale cu ţările vecine.
„Desigur, Ungaria susţine Ucraina atunci când este vorba despre integritate teritorială şi suveranitate, dar nu trebuie ascuns faptul că drepturile comunităţii naţionale maghiare, care locuieşte în regiunea Transcarpatia, au fost încălcate în multe cazuri prin decizii legislative ucrainene, au fost adoptate legi care încalcă drepturile comunităţii naţionale maghiare”, a subliniat politicianul.
Acesta a adăugat că nu este vorba doar de drepturile comunităţii maghiare, ci în general de drepturile minorităţilor.
Politicianul a explicat că scopul Ucrainei este să se asigure ca fiecare cetăţean ucrainean să vorbească bine limba statului. Scopul Ungariei este de a oferi comunităţilor naţionale maghiare de peste graniţele Ungariei drepturi legate de limba lor maternă. Aceste două obiective nu sunt ireconciliabile, a subliniat Szijjártó.
Acesta a reiterat că, în Ucraina, elevii maghiari învaţă limba ucraineană şapte ore pe săptămână, ceea ce, dacă este predat la un nivel corespunzător, este suficient pentru ca ei să-şi poată însuşi limba, însă nu o vorbesc bine. Acest lucru se datorează faptului că limba ucraineană, ca limbă de stat, nu este predată la un nivel corespunzător, prin urmare, trebuie ridicat standardul predării limbii ucrainene. Ungaria este dispusă să suporte aceste costuri.
Peter Szijjártó a declarat că Ungaria a făcut o propunere complexă Ucrainei, inclusiv o linie de credit de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii regiunii Transcarpatia, pentru noi puncte de trecere a frontierei, îmbunătăţirea legăturilor rutiere de mare viteză şi cooperării agricole.

Romanian Global News

Read Previous

Cristi HRIȚUC: Pavel Filip, noul Iurie Roșca al anului 2020!

Read Next

Românii care vin din nordul Franței și din Madrid, intră automat în carantină