Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Președintele Donald Trump a anunțat că suspendă intrarea în Statele Unite a străinilor care vin din cea mai mare parte a Europei, în efortul de a stopa răspândirea coronavirusului, anunță politico.com, preluat de Romanian Global News.

Măsura va intra în vigoare vineri de la miezul nopții.

Într-o intervenție televizată rară din Biroul Oval, Trump a declarat că Uniunea Europeană „nu a luat aceleași măsuri de precauție” pe care SUA le-a pus în aplicare pentru a controla focarul de coronavirus, ceea ce determinând decizia sa de a suspenda temporar călătoriile dintre cele două continente. Restricțiile nu se vor aplica Regatului Unit, în ciuda fatului că și în această țară numărul de cazuri confirmate a trecut de 400.
„Am făcut o mișcare salvatoare de vieți printr-o acțiune timpurie în ceea ce privește China, acum suntem siliți să luăm aceeași măsură și cu Europa”, a declarat Trump în scurtul său discurs, amintind de decizia pe care a luat-o în februarie de a restricționa călătoriile din China. „Acțiunea inteligentă de astăzi va preveni răspândirea virusului mâine.”
Department of Homeland Security a lămurit ulterior că restricțiile cu privire la intrarea în SUA se referă numai la cetățenii străini care călătoresc din Europa.

Romanian Global News

Read Previous

Ambasadele României informează cetăţenii români despre măsurile instituite de autorităţi în contextul crizei provocate de coronavirus

Read Next

Instituirea Zilei Satului Românesc, prilej de renaștere a zonei rurale