Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

mai 29, 2020

Consulatele românești din Italia și alte secții consulare din străinătate SE ÎNCHID PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ, de luni se suspendă serviciile consulare

Ca urmare a măsurilor adoptate de autoritățile italiene în contextul epidemiei de Coronavirus și în scopul protejării cetățenilor români, începând cu data de 16 martie 2020, se suspendă serviciile consulare cu publicul, pe o perioadă ned eterminată, la toate oficiile consulare românești din Italia, transmite Romanian Global News.

Această măsură este justificată de necesitatea evitării aglomerărilor din cadrul oficiilor consulare, în conformitate cu măsurile de urgență sanitară luate de autoritățile italiene.

Întreg personalul consular rămâne la dispoziția cetățenilor români pentru acordarea de asistență consulară de urgență (decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei, etc.).

Cetățenii care au programări pentru perioada următoare vor primi un e-mail prin care se comunică anularea programării, pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro .

Informații privind serviciile consulare și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară sunt disponibile pe site-ul 🔗 https://roma.mae.ro și pe pagina Facebook ale Ambasadei.

De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării cu celeritate a tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

Depășirea cu succes a acestei situații extraordinare depinde și de buna cooperare dintre Ambasadă și cetățeni. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Nu uitați măsurile adoptate de guvernul italian, valabile în TOATĂ Italia:

Evitați orice deplasare care nu este urgentă ‼
Rămâneți pe cât posibil acasă
Nerespectarea acestor prevederi se poate pedepsi inclusiv cu sancțiuni de ordin penal.

Începând cu 16 martie 2020 și Secția Consulară a Ambasadei României la Londra îți suspendă serviciile cu publicul pe termen nelimitat. Anunțul a fost făcul pe pagina de Facebook:

”Dragi prieteni, pentru a proteja pe fiecare dintre dvs., cetățenii români aflați în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, față de riscul epidemiologic reprezentat de coronavirus/COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania a aprobat suspendarea serviciilor consulare care presupun prezența publicului la Secția consulară a Ambasadei României la Londra. Prin urmare, programările stabilite pentru perioada următoare vor fi anulate.

Măsura este valabilă începând cu ziua de luni,16 martie 2020, pe o durată nedeterminată. Subliniem că această decizie este justificată de necesitatea de a evita situația în care aglomerările din spațiile de lucru ale Secției Consulare de la Londra pot constitui circumstanțe de propagare a COVID-19 în rândul cetățenilor români, fie că este vorba de cei care au nevoie de servicii consulare sau de cei care le prestează.

Secția Consulară din Londra va continua să asigurare asistență consulară pentru cetățenii români aflați în situații deosebite și va efectua servicii consulare doar în situații de urgență, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei, etc.).

De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

Vă mulțumim pentru sprijinul și înțelegerea pe care le dovediți și suntem încrezători că împreună vom reuși să depășim această situație deosebită!”

Romanian Global News

Read Previous

Episcopul Italiei: “Ajunăm și de Liturghie, și de a ne întâlni, și de a ne îmbrățișa, dar rămânem uniți”

Read Next

Recomandări MAE pentru cetățenii români din Italia care au probleme legate de muncă