Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

mai 29, 2020

Episcopul Italiei: “Ajunăm și de Liturghie, și de a ne întâlni, și de a ne îmbrățișa, dar rămânem uniți”

În contextul epidemiei de coronavirus, Episcopul Siluan al Italiei a fost invitatul Părintelui Teodor Gradinaciuc la Radio Trinitas într-un interviu telefonic difuzat sâmbătă dimineață, 14 martie 2020, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Ierarhul a vorbit despre amploarea epidemiei, despre starea de apăsare și de constrângere din Peninsulă, dar a semnalat că perioada aceasta este și o oportunitate pentru românii ortodocși de a rămâne uniți.
„Perioada aceasta ne dă o oportunitate să ținem aproape. Am avut la începutul săptămânii trei serii de conferințe online cu clericii noștri în care am putut să comunicăm, să împărtășim idei, soluții pe care să le aplicăm în această perioadă în așa fel încât să continue cateheza cu copiii, comunicarea cu credincioșii în ciuda faptului că bisericile nu sunt accesibile decât persoană cu persoană care poate să intre eventual să se roage în drum spre serviciu sau spre magazin”.
Preasfinția Sa a precizat că prin mijloacele tehnice preoții țin legătura cu credincioșii și se roagă împreună sau participă la cateheze.
„Încercăm să rămânem uniți și să avem, pe de altă parte, o privire atentă asupra celor izolați, care nu au voie să iasă din casă (…) Cineva să le facă o cumpărătură și să le lase la ușă sau să le dea un telefon să îi asculte puțin în îngrijorarea și în durerea lor. Și în felul acesta să se poată merge înainte în conștiința că Biserica este prezentă, că Dumnezeu este cu noi, că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ne acoperă și ne păzește cu Acoperământul ei”.
„Biserica este o realitate duhovnicească ce nu depinde de granițele impuse de oameni”, a subliniat Episcopul Ortodox Român al Italiei.
„Biserica, o realitate metafizică, o realitate care depășește timpul și spațiul își păstrează esența ei. «Voi sunteți Trupul lui Hristos», zice Sf. Ap. Pavel «și fiecare mădulare în parte». Domnul spune: «Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacurilor»”.
„Experiențele trecutului și chiar cele mai recente, experiențele închisorilor unde oamenii chiar erau constrânși și nu puteau să își manifeste liber credința, ne sunt exemple prin care ne întărim și ne încurajăm că oamenii pot să își trăiască credința în condiții mult mai constrângătoare și mai severe decât cele în care trăim noi”.
Liturghia are caracter cosmic
„Dumnezeiasca Liturghie pe care Preotul o săvârșește constrâns de autoritățile locului doar cu cântăreții sau poate doar cu preoteasa care cântă acolo, cu ușile închise, ea are un caracter cosmic. Nu se pierde caracterul cosmic pentru că e slujită doar de doi sau trei”, a spus ierarhul.
Preasfințitul Părinte Siluan a explicat că Liturghia păstrează caracterul universal și nu are impact doar asupra celor pomeniți sau a celor prezenți.
„Chiar dacă poporul nu poate să vină, el este îmbrățișat de Mântuitorul Hristos și este parte din Trupul Lui prin dumnezeiasca Liturghie pe care preotul și o persoană sau două o slujesc acolo”.
„Ne rugăm lui Dumnezeu să putem să ne întărim în cele dinlăuntru. Suntem constrânși în cele din afară, dar este o oportunitate nemaiîntâlnită până acum ca să ne adunăm și să creștem în cele dinlăuntru”.
„E foarte important să păstrăm elementele identitare ale credinței noastre în orice condiții”, a precizat Preasfinția Sa.
„Rugăciunea ne încurajează, ne întărește ca să putem să mergem înainte și ca să nu ne lăsăm abătuți în momentele acestea pentru că avem ajutor și împreună-rugătoare pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, pe Sfinții Arhangheli, Sfântul Arhanghel Rafael, care este Arhanghelul vindecării, pe atâția sfinți tămăduitori, pe sfinții noștri îngeri păzitori. Nu suntem singuri”, a subliniat ierarhul.
”Ajunăm și de Liturghie…
„Mergem înainte în condițiile date. Da, ajunăm. Și de Liturghie ajunăm, și de a ne întâlni unii cu ceilalți, ajunăm și de a ne îmbrățișa, ajunăm și de a ne împărtăși și de a putea să ne bucurăm împreună cum ne bucuram la atâtea festivaluri”.
Ascultă interviul integral aici:


https://www.facebook.com/radiotrinitas/videos/501919710483687/?t=0

Romanian Global News

Read Previous

Premierul Rep. Moldova Ion Chicu : “Sunt cetăţean român, dar prin mine curge sânge de om” Săracu Chicu!

Read Next

Consulatele românești din Italia și alte secții consulare din străinătate SE ÎNCHID PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ, de luni se suspendă serviciile consulare