Breaking News :

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 11, 2020

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Ministerul român Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de evoluțiile politice de la Chișinău legate de semnarea unui acord privind încheierea unei noi alianțe guvernamentale, transmite Romanian Global News.
Raportat la aceste evoluții politice, poziția României față de situația din R. Moldova rămâne în coordonatele de până în prezent, astfel cum a fost aceasta prezentată în declarația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, din 12 noiembrie 2019, se arată într-un comunicat al MAE.
MAE apreciază că, în ultimele patru luni, în R. Moldova nu s-au înregistrat evoluții care să ateste continuarea sau realizarea unor reforme durabile în direcția avansării parcursului european. MAE consideră că îndoielile în privința angajamentului autentic din partea autorităților de la Chișinău în sensul reformelor necesare se mențin și în actuala conjunctură politică, neexistând argumente care să deschidă perspectivele unor schimbări de fond ca urmare a formării noii coaliții guvernamentale de la Chișinău.
În consecință, sprijinul României, inclusiv financiar, va fi pe mai departe strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european. În același timp, România va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, așa cum a acționat deja, inclusiv foarte recent în contextul crizei generate de epidemia de Covid19, precum și realizarea proiectelor bilaterale strategice.
România va continua să acorde o atenție deosebită modului în care Republica Moldova va aplica strict Parteneriatul Strategic bilateral privind integrarea europeană și va continua ferm și consecvent parcursul său european, inclusiv implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și a reformelor necesare pentru apropierea de UE – singura opțiune viabilă pentru reformarea profundă a instituțiilor din R. Moldova, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi.
Amintim că pe 16 martie, Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au anunțat că au ajuns la un numitor privind crearea unei „platforme politice pentru susținerea Guvernului”. Astfel, Partidului Democrat i-au revenit funcțiile de vicepremier pentru Reintegrare (Cristina Lesnic), ministru al Apărării (Alexandru Pînzari), ministru al Educației (Igor Șarov), ministru al Economiei (Sergiu Răilean) și ministru de Externe (Oleg Țulea). Potrivit lui Igor Dodon nouă coaliție de guvernare se va numi „Platforma Social-Democrată pentru Moldova”.

Nicolae Negru în dialog cu Dumitru Diacov de la PD-ul rusesc de la Chișinău:

„Eu am citit cu atenţie acest acord. Nu am văzut ca PSRM să fi schimbat ceva în atitudinea lor, în obiectivele lor, în retorica lor. Dimpotrivă, am văzut că PD s-a apropiat de PSRM. Mă refer în special la politica externă echilibrată. Termenul în sine nu comportă ceva rău… Nu am văzut vreo referire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova. Dimpotrivă, acolo există o frază despre demilitarizarea regiunii transnistrene, în contextul găsirii unei rezolvări comprehensive a conflictului transnistrean. Asta înseamnă că retragerea trupelor se face după ce se găseşte o soluţie finală pentru rezolvarea conflictului, exact cum zice Rusia. Asta înseamnă că atâta timp cât nu se va găsi o soluţie convenabilă Rusiei, ea nu va retrage trupele de pe teritoriul R. Moldova, iar dvs acceptaţi asta”, spune Nicolae Negru.

Romanian Global News

Read Previous

Recomandat românilor de pretutindeni! Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm Corona virus Covid-19

Read Next

România a câștigat un loc onorabil în cadrul competiției Arborele European al Anului 2020