Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Serviciile religioase în SUA pe timp de pandemie. Mitropolitul Nicolae, apel la respectarea normelor și rugăciune intensă

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a transmis săptămâna trecută un mesaj pastoral în contextul pandemiei de coronavirus. Ierarhul a evidenţiat importanţa respectării regulilor impuse de autorităţi, însă, în finalul mesajului a făcut apel la rugăciune intensă, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
„În cele din urmă, vă îndemn din nou să vă rugați”, a spus Mitropolitul Nicolae.
„Rugați-vă pentru cei bolnavi dar și pentru cei care îi îngrijesc. Rugați-vă pentru cei care activează în rândul autorităților de sănătate publică și al organizațiilor de profil, cărora li s-a încredințat să direcționeze acest efort spre a stăvili și eradica această boală. Rugați-vă pentru cei din cercetare și pentru medicii care caută un vaccin. Rugați-vă pentru cei ce sunt speriați și care au nevoie de mângâierea noastră. Și, ar mai trebui să ne rugăm unii pentru alții!”
În mesajul pastoral, ierarhul a reamintit că apariţia acestui virus „a creat o situație care ne alterează modul normal de viață” şi a precizat că „în calitate de creștini suntem chemați” la demonstrarea credinţei „prin răbdarea și dragostea noastră unii pentru alții, în special a celor vulnerabili dintre noi”.
Ar trebui să îi ascultăm pe cei încredințați să păzească sănătatea publică. Chiar dacă știm că Dumnezeu poate și face minuni, știm, de asemenea, că nu ar trebui „să-L punem pe Dumnezeu la încercare”.
Mitropolitul Nicolae a anunţat că „s-a luat act de directivele Centrului de Control și Prevenire al bolilor (CDC) la nivel federal, dar și de deciziile statelor cele mai afectate de COVID 19” şi în urma unei şedinţe telefonice a Consiliului Eparhial al Mitropoliei Ortodoxe Române din cele două Americi au fost stabilite mai multe îndemnuri” pentru cler şi credincioşi.
Unele îndemnuri au valoare duhovnicească, iar altele vizează aspectele practice în urma recomandărilor emise de autorităţile competente.
Mitropolitul Nicolae a recomandat adăugarea la ectenia întreită cereri speciale în caz de boli molipsitoare, oficierea Tainei Sfântului Maslu în fiecare parohie şi ungerea cu untdelemn sfinţit, consumarea de agheasmă şi anafură, însemnarea cu semnul sfintei cruci şi a reamintit importanţa Sfintei Euharistii.
„Credincioșii să aibă încredințarea că, de fiecare dată când se împărtășesc cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge ale Mântuitorului Hristos, o fac spre tămăduirea sufletului și a trupului”.
De asemenea, „în fiecare săptămână MIERCURI SEARA la orele 9PM-EST; 8PM-CST și 6PM-PST până când pandemia va trece, preoții și credincioșii parohiilor Mitropoliei sunt rugați să citească acasă Paraclisul Maicii Domnului”.
Pe lângă povățuirile duhovnicești, Mitropolitul Nicolae a oferit şi „câteva îndrumări generale extrem de necesare în combaterea acestei pandemii”. El a subliniat necesitatea respectării regulilor sanitare.
„Îndrumăm parohiile să pregătească în modul cel mai igienic prescura și apoi anafura spre a fi împărțită credincioșilor. O persoană desemnată în mod special de către preotul paroh să fie singura care pregătește anafura purtând mănuși și să o împartă apoi celor prezenți”.
Dintre reguli menţionăm:
• afișarea, la intrarea în lăcașul de cult, a recomandărilor CDC pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus Covid-19;
• îndrumarea de către preot a persoanelor suspecte de gripă din rândul celor care vin la biserică către unități medicale;
• dezinfectarea spațiului liturgic înainte și după fiecare slujbă.
• asigurarea unei zone de igienizare a mâinilor, cu produse necesare pentru aceasta (Hand Sanitizer etc.) la intrarea în sfintele locașuri;
• respectarea măsurilor dispuse de autoritățile publice și cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistență religioasă, în biserică şi la domiciliu.
• colaborarea cu alte biserici ortodoxe din zonă, consulatele onorifice românești sau cu alte asociații și fundații în crearea unor comitete pentru ajutorarea persoanelor în vârstă din comunitatea respectivă care trăiesc singure și a celor vulnerabili imunitar în fața virusului care sunt izolați la domiciliu.
Mai multe informaţii pe site-ul mitropoliei.

Romanian Global News

Read Previous

La Odorheiu Secuiesc, ședințele Comitetului local pentru situații de urgență se țin cu drapelul Ungariei

Read Next

Consulatele României în Franţa vor lucra de marţi numai pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă