Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

România a câștigat un loc onorabil în cadrul competiției Arborele European al Anului 2020

Marți, 17 martie 2020, a fost făcut public clasamentul final al celei de a X-a ediții a competiției Arborele European al Anului 2020, unde România a câștigat un onorabil loc 5, după Cehia, Croația, Rusia și Olanda, devansând Portugalia, Marea Britanie, Ungaria, Spania, Slovacia, Franța, Polonia, Irlanda, Bulgaria și Italia, transmite Romanian Global News.

Vezi clasament final și număr de voturi https://www.treeoftheyear.org/results

România a participat cu ”Bradul Ciobanului cu 10 mioare sau Pazniculul Cibinului”, propus în competiţie de Paul Bordaş, coordonator al Concursului Național de Fotografie pentru Tineret #Fotogeografica.

Paznicul Cibinului, „brad de pe vremea lui Mihai Viteazul”, a fost prezentat și promovat în paginile catalogului ”Civilizația Mărginimii” din cadrul programului naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural – Romania Student Tour, al Casei de Cultură a Studenților București, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

Spre deosebire de concurenţii săi, care sunt arbori urbani, bradul multisecular din Munţii Cindrel (mai precis, din comuna sibiană Gura Râului), provine dintr-o pădure virgină, este un obiectiv turistic recunoscut în zonă, are o poveste unică și a beneficiat de cea mai mare poplaritate pe site-ul organizatorilor.

Competiția Arborele Eurpean al Anului atrage atenția asupra arborilor care reprezintă o bogăție naturală și culturală importantă ce ar trebui să fie prețuită și protejată. În cadrul acestei ample acțiuni nu este importantă frumusețea, ci povestea de viață și legătura cu oamenii a arborilor care au devenit parte integrantă a unei comunități mai largi.

Pe acaeastă cale, echipa Arborelui Românesc al Anului 2020, Gabriela Manea, Elena B. Matei, Universitatea din București, Facultatea de Geografie – CARTEDD și Paul Bordaș, coordonator programe studențești la Casa de Cultură a Studenților din București, mulțumește tuturor care s-au implicat în promovarea și votarea Bradului Românesc !

Sperăm ca în anul 2021 să fim mult mai determinați, să propunem mai mulți arbori în concursul la nivel național, să votăm într-un număr cât mai mare, astfel încât să ajungem pe podium. Vă așteptăm cu drag ofertele pentru competiția națională Arborele Anului 2021 din România.

Foto. https://www.treeoftheyear.org/Stromy/

Țin să le mulțumesc organizatorilor dlui Paul Bordas și dnei Gabriela Manea pentru dăruirea și implicarea în promovarea Bradului Secular de la Gura Râului în evenimentul european în care România a câștigat un loc onorabil. Le mulțumesc totodată și lui Sasu Costel, Leonardo Lupu și tuturor celor care au fost cu mine săptămâna trecută la brad și m-au ajutat să realizez, din nou, povestea legendarului brad.Postare de pe pagina de fb Arborele Anului 2020 din România. Dragii mei, vă invit să vizionați filmul pe care l-a realizat in situ, la poalele bradului multisecular, d-na Elena Oprea Anastasiu, căreia îi mulțumim foarte mult pentru disponibilitate și colaborare. Din păcate, la festivitatea europeană transmisă online, din cauza COVID-19, au fost prezentate doar videoclipurile celor trei premianți: Cehia, Croația și Rusia. După cum ați aflat…România s-a situat pe onorabilul loc 5, din cei 16 candidați. Sperăm ca în anul 2021, să fim mult mai determinați, să propunem mai mulți arbori în concursul la nivel național, să votăm într-un număr cât mai mare, astfel încât să ajungem pe podium. Vă așteptăm cu drag, ofertele pentru competiția națională Arborele Anului 2021,din România.Vizionare plăcută!

Publicată de Elena Oprea Anastasiu pe Marţi, 17 martie 2020

Romanian Global News

Read Previous

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Read Next

ȘCOALA PAROHIALĂ…ALTFEL: „PE URMELE SFÂNTULUI MEU OCROTITOR” în Parohia românească din Imola