Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Șeful DRP, Ovidiu Burdușa: A-i ataca pe cei care în această perioadă se întorc în țară nu ne face cinste

Am remarcat cu amărăciune că în spațiul public se înmulțesc mesajele în care românii se atacă între ei pentru simplul motiv că unii trăiesc aici, în România, iar alții, care au ales să se stabilească în alte state, vor acum să se întoarcă acasă, se arată în comunicatul secretarului de stat Ovidiu Burdușa, șeful Departamentului pentru românii de pretutindeni, preluat de Romanian Global News.

În loc să ne împărțim în „tabere”, trebuie să înțelegem că, pentru a depăși cât mai repede această perioadă de criză, e mult mai important să fim uniți, solidari și responsabili atât față de noi, cât și față de cei din jur!
Românii din țară și cei care revin din străinătate își doresc aceleași lucruri: să se simtă în siguranță și să fie lângă cei dragi. Se spune adesea că românii care au plecat nu au plecat de bine. Nici acum, când se întorc, nu se întorc de bine. Este omenește ca în asemenea momente să ne dorim cu toții să fim acasă, iar ACASĂ este România.
A-i ataca pe cei care în această perioadă se întorc în țară nu ne face cinste. Compasiunea, înțelegerea și o mână de ajutor sunt mai importante, în aceste momente, decât cine cu ce fel de contract de muncă a lucrat în Italia, Spania sau Germania, în ce condiții a locuit și unde a plătit impozit.
În același timp, îi îndemn pe toți românii care revin din state unde cazurile de infectare cu COVID-19 sunt numeroase să facă tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei din jur și pe cei din țară.
Respectați măsurile luate de autoritățile române acceptați punerea în carantină sau izolare, după caz, în funcție de recomandările care vi se fac la punctele de frontieră.
Și nu uitați că medicii, asistenții medicali, personalul MAI, MAE etc. fac eforturi supraomenești pentru ca persoanele infectate sau cele cu risc să fie depistate la timp, astfel încât să țină sub control propagarea coronavirusului. Avem cu toții datoria să îi sprijinim!

Romanian Global News

Read Previous

Există un război hibrid în Balcanii de Vest? Ştie Moscova ceva?

Read Next

Asociația Românilor din Italia cere reintroducerea curselor aeriene pe relația cu Italia