Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

mai 25, 2020

Dr. Sorina Soescu : Virușii sunt aliații corpului

Dr. Sorina Soescu este fondator al Fundaţiei Creştine de Homeopatie SIMILE din Constanţa, vicepreședinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie (ARGH), autoare a peste 25 de cărți și are o experiență în domeniul homeopatiei de circa 30 de ani. Vă prezentăm un articol de pe blogul JobJogJoy.com în care se vorbește despre coronavirus și viroze, panica stârnită de acestea, importanța alimentației, dar și despre remedii pentru susținerea organismului, scrie www.qmagazine.ro, preluat de Romanian Global News.

OPINIE PERSONALĂ DESPRE O SITUAȚIE EXISTENTĂ
Dr. Sorina Soescu a dezvoltat și un site – www.centrulnatura.ro, precum și o școală online – Școala sănătate 5D)
„În fiecare primăvară, de circa 30 de ani de când mă ocup de tratament homeopatic și natural, mă confrunt cu epidemiile de „viroze” și răceli care aduc panică în populație.
La începutul carierei medicale, făceam ca majoritatea colegilor: blamam virușii, căutam medicamente pentru „întărit imunitatea” și petreceam la cabinet zeci de ore, încercând să calmez oamenii panicați.
În timp, am observat un tipar de reacție, am văzut periodicitatea acestor „crize de isterie”, am înțeles că anual este același fenomen, doar denumirea virusului este diferită – gripă porcină, gripă aviară, mononucleoză infecțioasă și alte denumiri artistice.
Acum, coronavirusul a „încoronat” evoluția modului în care o reacție naturală este descrisă într-un mod exagerat și folosită să inducă panică în populație.
Și am ales să intervin în cel mai ușor și eficient mod pentru mine – scriind un articol și exprimând o opinie personală. Nu pretind că dețin adevărul. Nici nu știu care este acesta, dacă este unul singur.
Dar pot să-mi expun doar observațiile, experiența și cunoașterea și să vă las pe toți cei care citiți să vă luați propriile decizii. Am încredere că tot ceea ce fac este în binele cel mai înalt al tuturor celor implicați.
DESCHIDEȚI OCHII
Ce am observat în mod evident, în ultimii 20-30 de ani:
Alimentația oamenilor s-a diversificat și este plină de substanțe dăunătoare. Câteva categorii de alimente, precum făinoasele (făina de grâu) și lactatele au devenit reale otrăvuri pentru sistemul limfatic al corpului (sistemul natural de curățare interioară).
Poftele alimentare și lăcomia sunt întreținute sistematic de marketing. Nu putem scăpa de reclame cu oameni ce salivează la un cozonac aburind sau o pâine caldă pe vatră. Nu contează că pâinea are în ea brom și aluminiu, multe substanțe chimice cu sulf, fosfor și azot (pentru că lanul de grâu hibridizat și modificat genetic este tratat cu zeci de substanțe chimice) și premix-ul din care se prepară pâinea este fabricat în combinate asemănătoare fabricilor de vopsele și diluanți.
Consumul de mass-media și dependența de inteligența artificială (computere, tablete, telefoane mobile, medii de socializare, etc.) este mai mare decât consumul alimentar de alimente producătoare de acidoză. De fapt, ele merg cumva mână în mână.
Atât mâncarea, cât și vizionarea materialelor pe Internet, mențin oamenii într-o stare de anestezie și gândire magică, dar și într-o stare de excitație continuă. Este foarte simplu să declanșezi o criză. Extrem de simplu. Amesteci puțin adevăr cu puțină minciună și ai fabricat o criză cât ai spune „pește”!
Nu întâmplător epidemia de coronavirus a lovit China și apoi Italia și Europa. Consumul de monoglutamat de sodiu în mâncare în China este uriaș. Consumul de paste și pizza, cu producția de mucus respirator este maximă în Italia. Țări în care mâncarea nesănătoasă a atins apogeul sunt lovite de epidemii de eliminări respiratorii. Și nu este foarte greu să transformi o mică problemă în una foarte mare.
NATURA ESTE CICLICĂ – CICLURILE DE EVOLUȚIE SUNT NORMALE
Anotimpurile influențează corpurile noastre. An de an, corpul nostru se străduie la finalul iernii să elimine mucusul acumulat în aparatul respirator prin răceli, tuse, secreții nazale febră și stare proastă (să ne țină la pat).
Doar repausul și odihna permit eliminările de mucus din corp. Ca să ne odihnim, corpul „ne pune la pat”. De multe ori, pentru a face acest lucru, invită un virus, o bacterie sau un fung (o ciupercă) să ajute la descompunerea și eliminarea mucusului.
Cu alte cuvinte, virușii sunt ALIAȚII corpului, sunt ajutoarele curățeniei necesare în mod ciclic, anual, în întregul corp. Virușii sunt gunoierii naturii, ei apar acolo unde sunt țesuturi moarte ce necesită îndepărtare.
Am observat acest lucru atât de bine, în ultimii 20 de ani, încât nu mai am nicio îndoială. Dacă nu vreau să răcesc, mă feresc de alimentele care produc mucus.
Nu mai consum lactate, făinoase și grăsimi (chiar și avocado și nucile / semințele în cantitate prea mare produc mucus, am văzut clar asta în corpul meu și al altora).
ACCEPTAȚI NIVELUL DE EPUIZARE ȘI OBOSEALĂ
Oamenii moderni au organisme fizice foarte obosite. Mult supuse stimulilor, alergate, supra-solicitate. Chiar și așa-zisele pauze, pompos numite concedii, sunt doar perioade stresante și alergate, în călătorii lungi și obositoare.
Iarna, mai ales, din cauza frigului de afară și a stagnării din case, oamenii au nevoie să se odihnească mai mult și să doarmă prelungit. În loc să facă așa, ei umblă prin Europa la ski sau mișcare fizică intensivă, pe frig și forțând corpul. Și ca să-l răsplătească suplimentar, că tot l-au forțat, îi mai dau și mâncarea minunat de amestecată, disponibilă în restaurante și supermarket-uri, cu sare multă, cu E-uri și foarte procesată.
După care, inevitabil, încep probleme de eliminări, când corpul consideră că este prea mult abuzul la care a fost supus.

EVOLUȚIA „VIROZELOR” DIN PRIMĂVARĂ ESTE NATURALĂ.
An de an, am scris articole despre cum „să nu ne fie frică de gripă sau de febră”. Și an de an, observ cum panica devine mai intensă, manipularea mediatică mai agresivă, iar oamenii sunt ghidați să consume servicii și produse medicale în cantități impresionante.
Purtarea măștii pe figură pentru protecție anti-virală mi se pare elementul cel mai interesant, în tot spectacolul mediatic al panicii induse de virus. Personal, consider că masca este foarte utilă, când este purtată la masă. Rolul ei protector nu ar fi să nu lase virușii să intre, ci să împiedice mâncarea proastă să intre în corpurile oamenilor.
Așa încât, din acest punct de vedere, chiar mi se pare un comportament bun. Haideți să ne punem măști. Să închidem gura când trebuie.
Mesajul meu se dorește mai degrabă liniștitor decât de ridiculizare a unor comportamente exagerate.
Înțelegând ciclicitatea unor probleme, observând oamenii și având confirmări anuale despre imunitatea și reactivitatea corpului, reușesc să am o privire de ansamblu asupra unei situații care uneori pare dificilă, la prima vedere, dar foarte logică, când este mai bine pricepută.
Starea de calm mental, de liniște interioară este o stare greu de atins în lumea modernă. Avem nevoie de antrenament, de conștientizare și de exersare pentru a o obține.
O putem realiza când respirăm profund de mai multe ori. Dar și când ascultăm o muzică liniștitoare, când facem un masaj, când mergem la spa, când petrecem timp de calitate într-o companie plăcută.
În starea de calm mental suntem logici și putem privi detașat orice situație. În stare de panică, reacționăm exagerat. Există multe remedii posibile de susținere a organismului omenesc în perioada primăverii.
REMEDII POSIBILE
Am să vă amintesc doar câteva, pe care le puteți folosi să întăriți echilibrul interior.
Oscilococcinum, un căpăcel cu granule o dată pe zi, 2-3 săptămâni la rând. Preparat din extract de ficat de gâscă (o pasăre ce nu face gripă), acest produs ajută corpul să lupte eficient cu orice viroză. Și poate fi folosit și preventiv, nu doar ca tratament, la primele semne de viroză (atunci se poate da de 3 ori pe zi – zile la rând – alături de alte produse de susținere).
Imunogrip și Polygemma imunitate (Pantextrakt Cluj) sunt produse care întăresc imunitatea – în doze de 25 picături (pentru adulți) și 10 picături (pentru copii) zilnic, 2-4 săptămâni la rând, susțin organismul la trecerea dintre anotimpuri.
Vitamina C naturală, din fresh de portocale, din limonadă, din consum de citrice sau fructe de pădure, ajută la protecție. Știați că un pahar cu fresh de portocale, băut gură cu gură, ajută la scăderea febrei cu 1-2 grade, în timpul unui episod de răceală?
Propolis-ul și păstura, consumate în cantități mici asigură protecția mucoaselor respiratorii. Mierea Manuka și orice miere de bună calitate susțin și hrănesc corpul, atât la copii, cât și la adulți.
RELAXAȚI-VĂ ȘI LINIȘTIȚI-VĂ!
Cea mai bună prevenție este dată de odihnă, relaxare, detașare mentală de vești proaste și neplăcute și observarea de la distanță a tuturor manipulărilor exagerate din presă.
Corpul omenesc este foarte puternic și se auto-repară. Aveți încredere în forța vieții care îl locuiește și-l animă.
Ajutați-vă corpul să se autocurețe, oferindu-i odihnă, relaxare, hrană bună și atitudine pozitivă. Situați-vă într-o poziție de liniște interioară, indiferent de provocarea de la exterior. Haideți să dăm un exemplu de reacție matură la o provocare exterioară.
Să devenim adulți informați care înțeleg diferit situația. Mă bucur să ne împuternicim împreună. Haideți să purtăm pe figură în loc de mască un zâmbet larg și o stare de bine.
Alături de voi, mereu cu inima deschisă,
Dr. Sorina Soescu”

Romanian Global News

Read Previous

12 sfaturi de „AUR” ale prof. Ovidiu Bojor. Remediile naturale care întăresc sistemul imunitar, elimină virusurile și mențin plămânii sănătoși

Read Next

Comisia Europeană anunță noi obiective în cadrul Parteneriatului Estic din care face parte și R.Moldova