Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 4, 2020

Drepturile etnicilor maghiari din Ucraina au fost „încălcate grav” în mandatul fostului preşedinte, iar presiunile au continuat recent „în mod ascuns, cu asistenţa poliţiei secrete ucrainene”. Dar ale românilor?!

Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, a anunțat că întâlnirea interguvernamentală de la Budapesta, care urma să fie una anulată, din cauza epidemiei de coronavirus va avea aibă loc online, scrie MyHungary.Net, citată de Radio Cernăuți, preluat de Romanian Global News.
„Desigur, în circumstanțele actuale, nu putem să ne întâlnim fizic la Budapesta pe 26 martie, așa cum a fost planificat. Dar am căzut de acord să menținem întâlnirea în forma unei videoconferințe. Adică, evenimentul nu este anulat, dar va avea loc de la distanță”, a declarat ministrul de externe după ce a discutat cu omologul său maghiar Peter Szijjarto.
Pentru partea ucraineană, organizarea acestei întâlniri este necesară pentru a debloca cooperarea Ucraina-NATO. De asemenea, se știe că întâlnirea ar trebui să faciliteze organizarea unei întâlniri a liderilor celor două state – Viktor Orban și Vladimir Zelenski.
Ungaria va continua să blocheze lansarea procesului de integrare a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică până când vor fi restabilite drepturile lingvistice ale etnicilor maghiari din Transcarpatia, a afirmat în repetate rânduri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit Mediafax.
Ungaria este interesată ca Ucraina să fie o naţiune stabilă, democratică şi sigură. Cu cât este mai puternică şi mai stabilă Ucraina, cu atât va fi mai bună situaţia etnicilor maghiari din Transcarpatia, a declarat Peter Szijjarto, citat de agenţia de presă MTI.
Drepturile etnicilor maghiari din Ucraina au fost „încălcate grav” în mandatul fostului preşedinte, iar presiunile au continuat recent „în mod ascuns, cu asistenţa poliţiei secrete ucrainene”, a subliniat Szijjarto.

Romanian Global News

Read Previous

Dodonul la pușcărie! Noi dovezi de cum a fost finanțat ilegal Dodon de către Moscova

Read Next

Diverse informatii despre Coronavirus! Din păcate Big Farma nu face bani din asta așa sunt slabe șansele să fie recomandate de autorități!