Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 4, 2020

Părintele Mihail Milea: „Dragii mei, să țineți minte – și toți românii -: când va înceta Liturghia va înceta România!

Părintele Mihail Milea, unul dintre cei mai iubiți preoți români, a spus că atunci când va înceta Liturghia, va înceta și România, și i-a îndemnat pe cei prezenți la ultima Liturghie cu public, în duminica Sfintei Cruci, să-și amintească de primii martiri creștini și de pătimitorii din temnițele comuniste, care au îndurat frigul și privațiunile, dar nu s-au dezis de credință, scrie Cuvântul Ortodox, preluat de Romanian Global News.

Potrivit lui, încercarea prin care trecem în prezent se datorează păcatelor nepocăite din trecut: ignorarea mersului la biserică pe timp de libertate, protestul împotriva Catedralei Naționale, când tânăra generație cerea în schimb spitale, și refuzul mărturisirii familiei creștine sub pretextul că „Stau acasă”, scrie www.activenews.ro
„Dragii mei, să țineți minte – și toți românii -: când va înceta Liturghia va înceta România!

Aceste cuvinte le-am spus guvernanților noștri, miniștrilor noștri: să nu uite: Liturghia este Hristos! Dumnezeu ne apără și de războaie, și de ciumă, și de pandemie și de toate necazurile care vin în primul rând, dragii mei, pentru păcatele mele, ale noastre, ale tuturor!

Și slujba de astăzi, în frigul acesta, dragii mei, să ne aducă aminte de martirii din temnițele comuniste, înfrigurate și înghețate; și oamenii chinuiți pentru credință, pentru jertfă, ei au fost martirizați și au pierit în frigul acesta și în această prigoană, chinuiți… Și noi încă nu suntem la înălțimea lor…

Să ne aducem aminte, dragii mei, prin această Liturghie afară, sub cerul liber, în această catedrală a cerului, de primii martiri, care suferit atât de mult!”, a îndemnat duminică părintele Milea, citat de Cuvântul Ortodox.
Referitor la sminteala despre o posibilă contaminare prin împărtășirea din același sfânt potir, el a exclus această presupunere, pe motivul că, în urma prefacerii din timpul Liturghiei, pâinea și vinul devin Trupul și Sângele Domnului, iar acolo unde este Hristos, biruitorul morții, nu poate exista pricină de moarte.

„Nu ne îmbolnăvește Dumnezeu! Biserica e casa lui Dumnezeu! Nu ne îmbolnăvește împărtășania din același potir în aceeași linguriță, pentru că în potir acolo este Hristos! Nu este vin, nu este mâncare, nu este ceai, nu este sirop! Este Hristos! Și el ne vindecă de orice neputință, dragii mei! Păi când am pierdut credința în Biserică, în Împărtășanie, în Liturghie, înseamnă că nu suntem cu adevărat credincioși cum ne vrea Hristos”, a explicat pr. Mihail Milea.

Potrivit acestuia, încercarea prin care trecem poate fi biruită prin unitatea creștinilor în jurul Liturghiei, compensată prin îngenunchierea de acasă în timpul slujbelor de la biserică, prin rugăciune frecventă și pocăință de păcate.

„Hristos este cu noi! Dumnezeu este cu noi! Nu vom pieri, dragii mei! Și țara nu va pieri, dragii mei! Cât ar dori alții din străinătate să ne distrugă, nu ne vor distruge atâta timp cât noi vom fi uniți în jurul Potirului, în jurul Bisericii, în jurul Crucii astăzi! Nu întâmplător s-a potrivit lucrul acesta, în Duminica Crucii, ca noi să facem această ultimă Liturghie la vedere, ca după aceea noi să facem Liturghia tainică, în tăcere – care are valoare și aceea și e puternică și aceea. Și stăm în genunchi acasă în Liturghie, dacă nu ne lasă să slujim împreună, dar nu ne lăsăm de Hristos, nu ne lăsăm de slujbe dragii mei! Punem genunchiul la rugăciune. Și frecvența rugăciunii, a inimilor dumneavoastră va fi cu inimile noastre și vom fi împreună în aceeași pocăință, în aceleași lacrimi, în aceeași dorință că împreună să ajungem să cântăm cu toții „Hristos a înviat”! Această mare sărbătoare să ne prindă, dragii mei, în Liturghie, în slujbă! – să învie credința în poporul acesta, să învie Sfânta Împărtășanie cu Hristos în potir dragostea noastră față de Dumnezeu!”, a îndemnat preotul.

El a spus că închiderea temporară a bisericilor este și o mustrare a lui Dumnezeu pentru vremea în care am fi putut cerceta Biserica, dar ne-am ocupat cu grijile materiale. Prin pedagogie divină, unele sloganuri folosite contra valorilor creștine s-au împlinit la adresa celor care le cereau: „vrem spitale, nu catedrale” ori „stau acasă” sunt doar câteva dintre ele.

„Dragii mei, ne ceartă Dumnezeu! Atâția ani am avut biserica deschisă, Liturghie. Trăgeau clopotele și nu veneam. Și de astăzi vom duce dorul să intrăm în biserică și iată, că nu putem!…

Dar dacă facem pocăință adâncă, cu lacrimi, și ne cerem iertare pentru păcatele noastre, necredința noastră, indiferența noastră, nepăsarea noastră, dragii mei, nu ne lasă Dumnezeu!

Acuma plătim acele păcate: „vrem spitale, nu catedrale” – și ne-a dat Dumnezeu multe spitale, care se vor construi pentru necredința noastră!

A fost vremea să ne ducem la Referendum, să păstrăm familia ortodoxă – bărbat și femeie – și nu ne-am dus. Ne-au spus mai-marii: „stați acasă!”. Și, iată, acum stăm acasă, să ne plângem păcatele noastre, indiferența noastră, răceala noastră!”, a amintit preotul din Buzău.

Părintele Milea a îndemnat la întoarcerea din nou în jurul Crucii și al Bisericii, lăsând în urmă egoismul și interesele personale, potrivit chemării lui Hristos: „Cel care voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia Crucea și să-Mi urmeze Mie”.

„Dragii mei, e momentul acuma să ne trezim, să fim împreună, cu Crucea, dragii mei! Crucea înseamnă Hristos – e Duminica Sfintei Cruci! Spune așa: „Cel care voiește să vină după Mine, să se lepede de sine” – de egoismul nostru, de necredința noastră!

Și acuma am înțeles noi, în această criză, că nu ne ajută nimica – nici casa, nici mașina, nici funcția – nimica, dragii mei! Totul piere, totul dispare, dar nu dispare sufletul din noi, credința noastră. Și Dumnezeu ne-a dat această încercare, ca noi să o luăm de la capăt, de la zero, să ne ridicăm și să spunem: „Doamne, fără Tine nu putem sta! Fără Tine, Hristoase, nu există viață, nu există bucurie!”.

Bucuria ne-o dă Hristos, ne-o dă Biserica! Ea e nădejdea noastră! Să nu ne lăsăm de Biserică, dragi mei! Ea este Maica neamului nostru românesc”, a concluzionat părintele Mihail Milea de la Buzău în predica rostită la duminica a treia din Postul Mare, numită și „duminica Sfintei Cruci”.

Romanian Global News

Read Previous

Scrisoarea unui medic către Președintele Iohannis: Măsurile care se impun în acest moment sunt unele ABSOLUT INUTILE. Dacă doriți binele acestei națiuni, suspendați Starea de Urgență

Read Next

Ordonanța militară numărul 3. Principalele prevederi