Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Ajutor de la Biserică. Donații de zeci de mii de euro și aparatură medicală, mâncare pentru cei bolnavi, sprijin duhovnicesc pentru persoanele aflate în izolare

Biserica Ortodoxă Română se află în prima linie în lupta cu coronavirusul, oferind donații spitalelor, bani sau aparatură medicală, mâncare caldă celor fără posibilități financiare sau sprijin duhovnicesc persoanelor aflate în izolare, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Deși țintă unor nedrepte atacuri, din ce în ce mai numeroase, Biserica se implică în lupta pentru combaterea coronavirusului cu toate resursele de care dispune, financiare, umane și sufletești.

În cele ce urmează, exemple concrete privind implicarea comună, a preoților și a enoriașilor, în acest război cu un inamic nevăzut, în care ne-am trezit cu toții.

Lista rămâne deschisă.

 1. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a donat luni, 23 martie 2020, echipamente și produse medicale în valoare totală de 50.000 de lei Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești.
 2. Cantina socială ,,Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei și Mănăstirea Arad-Gai oferă hrană caldă pentru peste 120 de persoane vulnerabile social și polițiștilor aflați în misiune la intrările și ieșirile din Municipiul Arad. De asemenea, parohiile din orașul Arad vor susține financiar achiziționarea de materiale de protecție (mănuși, măști, substanțe de dezinfecție, halate) pentru Spitalul Județean de Urgență din Arad.
 3. Pentru lucrătorii de la Vama Nădlac II, maicile de la Schitul Tămand, Protopopiatul Ineu din Arhiepiscopia Aradului, măicuțele au pregătit 1.200 de sarmale de post și 200 de pâinici de casă.
 4. Episcopia Hușilor sprijină Spitalul Județean de Urgență din Vaslui în lupta împotriva noului coronavirus (Covid-19), prin donarea sumei de 20.000 euro către instituția medicală. Suma de bani a fost oferită pentru achiziționarea unui aparat pentru depistarea Covid-19, instrument de care unitatea medicală ducea lipsă până în prezent.
 5. Patriarhia Română și Federația Filantropia pun la dispoziție o platformă online pentru a ajuta persoanele afectate de măsurile luate în vederea stopării Covid-19 să depășească această perioadă dificilă. Platforma beneficiază și de un serviciu Telverde 0800-800.368, funcțional în intervalul 08:00-16:00.

6.Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă produse de igienă pentru spitale și hrană pentru cei izolați sau fără adăpost. Protopopiatele și parohiile achiziționează alimente și produse de igienă pe care le distribuie la persoanele în carantină sau izolate, la spitale și adăposturi sociale.

 1. Arhiepiscopia Iașilor desfășoară o campanie de donare sânge care „poate face diferența dintre viață și moarte”. Campania inițiată de Eparhia Iașilor se desfășoară în perioada 23-30 martie 2020. Cei interesați pot dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași (str. Nicolae Balcescu nr. 21, Iași), zilnic, între orele 07:30 – 13:00.
 2. Un aparat necesar tratării bolnavilor diagnosticați cu COVID-19 a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.

Aparatul reprezintă o donație din partea Mitropoliei Olteniei, în campania „Dragostea nu cade niciodată!”, inițiată de Arhiepiscopia Craiovei și Asociația Vasiliada cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor aflate în situații de risc, în contextul pandemiei COVID-19.

 1. Arhiepiscopia Bucureștilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov anunță înființarea numărului unic de apel 0799.785.491, accesibil în intervalul orar 8:00 – 16:00, pentru cei aflați într-o situație de gravă vulnerabilitate socială din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

Protoieriile de sector pot susține suplimentarea cu un număr de 200 de porții zilnic a capacității celor șase cantine sociale din București ale arhiepiscopiei.

 1. Preoții din Protoieria Ortodoxă Năsăud din Arhiepiscopia Clujului au donat spitalului „George Trifon” din municipiu suma de 15.000 lei pentru lupta împotriva coronavirusului.
 2. În județele Buzău și Vrancea, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a oferit gratuit pachete cu dezinfectant, spirt și cloramină. Tot cu binecuvântarea ierarhului locului, ÎPS Ciprian, Asociația oferă masa caldă pentru 140 de persoane nevoiașe.
 3. Arhiepiscopia Tomisului derulează trei proiecte pentru ajutorarea persoanelor în aceste zile, după cum informează siteul oficial:
 • Alcătuirea unor echipe în teren, care vor face cumpărături pentru persoanele menționate și vor oferi asistență grupului-țintă vizat; –
 • Oferirea unei mese calde, pregătită la cantina socială a Arhiepiscopiei Tomisului, persoanelor izolate și bătrânilor nevoiași, precum și distribuirea acesteia la domiciliu;
 • Specialiști din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului vor oferi consiliere socială și spirituală la numerele de telefon:
  0722826177 – Preot Jean Ion, consilier social-misionar, pe latura spirituală;
  0740789215 – asistent social și psihopedagog Geanina Chirugu, pe latura socială.

Romanian Global News

Read Previous

Ordonanța militară numărul 3. Principalele prevederi

Read Next

Muzica lui Eugen Doga inspiră speranţă medicilor în lupta cu coronavirusul