Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

mai 29, 2020

Hreanul. Un aliment miracol pentru sănătate!

Planta aceasta vindecătoare este folosită de secole pentru proprietățile sale curative. În special rădăcina sa, extrem de eficientă, este un adevărat condiment super aromat, cu gust pregnant, puternic.
Studiile științifice atestă calitățile hreanului. Rădăcina de hrean este foarte indicată pentru vindecarea infecțiilor sinusurilor, pentru a atenua congestia nazală și poate preveni chiar și infecțiile tractului urinar.
Planta plină de beneficii. Super puterea acestei plante stă ascunsă în rădăcina sa miraculoasă, ca un morcov alb. Hreanul ras poate condimenta cu succes orice salate sau mâncăruri, iar sosul de hrean poate fi o componentă delicioasă și aromată a garniturii sau a fripturii dv.
Pentru sos, trebuie să radeți puțin hrean, să amestecați cu ulei, sare, piper și smântână sau iaurt.
Hreanul ras poate accelera imunitatea, conține o mulțime de vitamine și minerale.
Hreanul contribuie la menținerea unei circulații sănătoase a sângelui și are proprietăți similare antibioticului când este dizolvat în stomac. Hreanul poate ameliora simptomele infecțiilor de tract urinar dar este foarte bună și în bronșite.
Planta supervindecătoare. Hreanul conține, printre altele, vitaminele C (de două ori mai multă decât în lămâie), A, B1 și B2, săruri și minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, glicozizi sulfurați, acid carbonic, glutamine, aspargină și uleiuri volatile.
Mirosul înţepător al hreanului se datorează sulfurii de alil, o substanţă prezentă şi în usturoi sau ceapă, cea care dă proprietaţile iritante ale legumei.
Iată care sunt top 5 beneficii ale hreanului
Reduce durerile articulare, artrita și luptă contra reumatismului – folosit sub forma de cataplasma (dat prin strecurătoare și pus în tifon), reduce durerile articulare, dar nu este recomandat persoanelor cu pielea sensibilă. Dacă se pun două lingurițe de hrean ras foarte fin într-o cană de lapte, poate fi băut (o dată pe zi, maximum trei săptămâni) de persoanele care suferă de reumatism sau guta. Aplicat direct pe piele ajuta la dilatarea vaselor capilare.
Antioxidant și revitalizant – ajută la tratarea simptomelor stresului, puternic detoxifiant și agent stimulator pentru activitatea organelor digestive, dar și pentru sistemul nervos (datorită vitaminei B din conținut, care îmbunătățește memoria).
Tuse, bronșită și astm – este folosit pentru numeroase afecțiuni respiratorii, datorita efectului expectorant (ajută la eliminarea excesului de mucus). Are efecte antibiotice puternice, este antibacterian, expectorant și bronhodilatator, așa că poate fi folositor pentru pacienții cu bronșită și astm. Pentru a trata problemele respiratorii, poate fi administrat împreună cu miere.
Adjuvant în lupta contra cancerului – fiind bogat în nutrienți, hreanul activează enzimele din ficat care elimină celulele canceroase. Totodată, îl protejează organismul contra factorilor nocivi din mediul înconjurător, fiind un puternic detoxificant.
Reduce infecțiile danturii – atunci când este mestecat, fiind puternic antibacterian, hreanul este util și în tratarea paradontitei (o infecție bacteriană care afectează dinții). Apoi, el stimulează circulația sangvină din gingii și ajută la vindecarea infecțiilor acestora.
Hreanul este contraindicat copiilor. Pielea lor și aparatul lor digestiv sunt prea sensibile pentru efectul iritant al legumei.
Din același motiv nu este indicat nici persoanelor care suferă de: ulcer gastric, gastrită hiperacidă, afecţiuni tiroidiene, colon iritabil, ori afecțiuni ale pielii.
Ca o precauție generală, nu folosiţi sucul pur, netratat sau extractul pur de hrean, deoarece efectele sale caustice pot irita tractul digestiv, indiferent de cât de rezistent ai avea stomacul.
Rădăcina are un regim asemănător cu ghimbirul, nu se folosesc cantități mari.

Romanian Global News

Read Previous

Ion Aurel Pop: „Statul falit român va deveni o sursă de instabilitate pentru Europa Centrală în cursul renunțării la izolare?” este un titlu recent răspândit de presa maghiară în limbi de circulație mondială

Read Next

Românii tratați ca “marfă” de “La Libre Belgique”