Mihai Șomănescu: Apel către oameni: “Folosiți-vă propria minte, nu mai lăsați frica și paranoia să vă încețoșeze gândirea!”

Câteva fapte: Nouă din 10 români morți de coronavirus aveau cel puțin o altă afecțiune, cele mai des întâlnite afecțiuni sunt cele cardiovasculare, diabetul, afecțiunile neurologice sau renale, dar și afecțiunile pulmonare, obezitatea sau cancerul. (Sursa: Institutul Național pentru Sănătate Publică), scrie jurnalistul Mihai Șomănescu Facebook, preluat de Romanian Global News.

Trei sferturi dintre decese au survenit la persoane de peste 60 de ani (Sursa: Institutul Național pentru Sănătate Publică)
Slovenia, țară aflată la câteva sute de km de România, a declarat epidemia de Covid – 19 încheiată, iar cu mici excepții, țara va fi deschisă total pe 18 mai. În curând, Guvernul va permite și adunările cu mai mult de 50 de persoane (Sursa: Bloomberg)
Institutul Național pentru Sănătate Publică a recomandat unităților medicale să raporteze COVID-19 drept cauză a decesului, chiar dacă medicii nu ştiu sigur dacă infecţia cu noul virus a şi cauzat moartea pacientului. (Sursa: Economica, citând chiar metodologia INSP)
Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Guvernul României: Sunt raportate multe decese din cauza Covid la pacienți care mor din altă cauză (Sursa: Digi 24)
La nivel european, în jur de 40.000 de persoane din țările Uniunii Europene mor anual din cauza gripei sezoniere, arată datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Dintre acestea, aproximativ 90% sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, în special cele cu o stare precară de sănătate. (Sursa: Colegiul Medicilor București)
În Ungaria, graniță comună cu România, s-au deschis sălile de forță și de gimnastică din 4 mai! (Sursa: Adevărul)
Între 24 martie și 19 aprilie (atenție, nu 15 mai!) autoritățile au aplicat amenzi românilor în valoare de aproximativ 78 de milioane de euro (Sursa: BBC)
Oameni buni, români, cele de mai sus sunt relatate din surse oficiale ale statului român și/sau din mass-media internațională și românească mainstream(nu mă credeți pe cuvânt, căutați-le).
Acestea nu sunt invenții, nu sunt povești spuse la un pahar de vorbă. Sunt realități. Acum, vă rog să vă gândiți bine și să le puneți cap la cap. Prin ce-ați trecut și pentru ce.
Până vă gândiți, vă spun că mii de afaceri s-au închis, sute de mii de firme sunt afectate de pierderi financiare. Aceștia au sute de mii de angajați, care la rândul lor au familii. Nu mai punem la socoteală efectele psihologice: teama, neîncrederea, panica. Pentru ce?
Dacă acest virus, Covid-19, era așa de periculos precum ni s-a spus, ar fi murit sute de mii, dacă nu chiar milioane de români. De ce? Pentru că măsurile de distanțare socială au fost VAX: s-a circulat înghesuit în mijloacele de transport în comun, am stat la cozi în magazine, ne-am plimbat prin tot orașul cu declarația lui pește, am plecat cu miile la muncă în Germania, Belgia sau Italia, granițele au fost deschise putând intra oricine, iar la țară și-n orașele mai mici, nici nu mai discutăm. Ca exemplu personal: eu am dus lumină în noaptea de Paști și m-am plimbat aproximativ 20 de kilometri prin oraș, pe la blocuri. M-am întâlnit cu sute, dacă nu mii de persoane. Am intrat în nu știu câte scări de bloc. La un moment dat, mi s-au rupt mănușile și am mers fără. Oameni buni: dacă acel virus este așa de periculos, mă îmbolnăveam și eu și mai îmbolnăveam și pe alții. Nu s-a întâmplat ABSOLUT NIMIC.
Era prăpăd! Folosiți-vă propria minte, nu mai lăsați frica și paranoia să vă încețoșeze gândirea. Oameni buni, ieșiți din casă, puneți mâna și munciți: vindeți, cumpărați, agitați-vă. Altfel, vom trăi cu toții într-un lagăr farmaceutico-tehnologic, izolați și înfometați.
Ați aflat, desigur, că niște sute de oameni au ieșit azi în stradă la București pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor și libertăților noastre cetățenești. Foarte bine au făcut, îi felicit!
Au ieșit probabil, și din cauza declarațiile președintelui, care ne-a amenințat că dacă nu suntem cuminți, ne mai dă o stare de urgență! În loc să ia măsuri pentru salvarea economiei acestei țări, în loc să felicite poporul român pentru stoicismul cu care a îndurat măsurile abuzive și neconstituționale luate, fuhrerul ne amenință! În loc să se scadă dobânzile, în loc să acorde facilități pentru agricultori, să dea de muncă oamenilor, EI ne amenință. Tot EI!
O să aflați, dacă n-ați aflat deja, că aceia care au ieșit în stradă la București sunt „pro-rușii”. Nici vorbă de așa ceva. Gândiți un pic, logic: cu cine suntem noi, românii, în competiție, pe piața comună? Suntem cu rușii? Cu sârbii? Sau cu georgienii? Nu fraților, suntem în competiție cu aliații noștri europeni. Mai departe: ia vedeți din ce țări provin patronii sau firmele care-și fac reclamă în mass-media care strigă acum „rușiii!”. Vă spun eu: Germania, Franța, Olanda, Italia, etc…Ați prins ideea. Problema acestor „instituții” media este ca nu cumva să ne trezim, să înțelegem că suntem o țară, un popor de oameni egal cu celelalte. De ce? pentru că automat am deveni competitivi, mai selectivi, mai protecționiști și asta înseamnă MAI PUȚINI BANI și MAI PUȚINE SLUGI pentru entitățile străine care finanțează această „media”. E bussines. Occidentul mereu a fost practic și calculat. Și-a urmărit interesul.
Cu cât vom da mai mulți faliment, cu cât vom ajunge cu toții la sapă de lemn, cu atât mai multe persoane vor fi disponibile pentru cules sparanghel, căpșuni, tomate și pentru șters funduri străine. Asta vreți pentru copiii voștri?
Sigur, nu e nimic rușinos într-o muncă cinstită. Dar repet: asta e ce ne dorim pentru copiii noștri? O viață de slugi, condiționată de toanele vreunui Merkel sau Macron al viitorului?

Mai mult aici: Mihai Șomănescu Facebook

Romanian Global News

Read Previous

Cum circulați spre Canada și ce regim aveți când veniți de acolo în România!

Read Next

Istoricul Marius Oprea, anchetă: ”2.426 de foști acoperiți ai Securității au privatizat comunismul. Acum au pensii speciale”