Super campionul de tenis Novak Djokovic a dezvăluit una din metodele care îl țin în formă: 16 ore pe zi nu manâncă dând repaus alimentar organismului

Unul dintre cei mai titrați jucători de tenis, super campionul Novak Djokovic a dezvăluit recent că în ultimele 18 luni a ţinut o dietă care presupune să stea câte 16 ore pe zi fără să mănânce, transmite Romanian Global News.

Novak Djokovic care este vegan și s-a pronunțat recent împotriva vaccinării obligatorii, a făcut această dezvăluire într-o emisiune făcută LIVE pe reţelele de socializare de medicul Dragan Ivanov, specialist pe medicină internă, transmite digi24.ro.
Jucătorul care va împlini 33 de ani pe 22 mai susţine că motivul este acela de a curăța și purifica organismul. Iar imaginile de mai jos, surprinse în urmă cu doar câteva zile, cu „Nole” într-o formă de invidiat, îi dau dreptate.

„Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei”, a spus Djokovic, citat de Tennisworld.

Doctorul Ivanov nu a fost deloc surprins când a auzit asta. Ba mai mult, el a şi explicat care ar fi beneficiile.
„Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.
Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.
Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli”, a explicat medicul.
1,88m şi 78 kg are Novak Djokovic

Romanian Global News

Read Previous

Români aduși în Spania pentru a fi sclavi pe plantaţii! Poliția Română ce face?

Read Next

Dubla cetățenie discutată de Rada de la Kiev. Cei jumătate de milion de români autohtoni din Ucraina interesați de subiect