Angajatorii care iau temperatura lucrătorilor cu termoscanner-ul FĂRĂ un acord privind prelucrarea datelor personale riscă amenzi de milioane de euro. Asociația Pro Consumatori a decis să pună capăt prin procese acestor practici ilegale

Patronii care impun angajaților controlul temperaturii cu termoscanere ar putea risca amenzi usturătoare dacă fac acest lucru fără acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, potrivit Mediafax, citat de Romanian Global News.

„Dacă celelalte măsuri – obligația de a purta mască, distanțarea socială, posibilă în funcție de cum sunt configurate birourile – pot fi asigurate, luarea temperaturii s-ar putea ca deja să fie o măsură nenecesară. (…) Recomandarea ar fi – nu înregistrați temperaturile care sunt luate, în felul acesta se minimizează impactul din perspectiva volumului de date care sunt colectate, asigurați logistica astfel încât să se poată transmite informația privind temperatura persoanelor cu asigurarea unui minim de confidențialitate”, a declarat, pentru Mediafax, Roxana Ionescu, din partea Casei de Avocatură NNDKP.

Cei care nu solicită acordul pentru prelucrarea datelor personale și nu asigură confidențialitatea acestora riscă amenzi de până la 20 de milioane de euro. Cu toate acestea, autoritățile au dat, deocamdată, amenzi de până la 130.000 de euro.

“Dragi consumatori,
De câteva zile accesul în magazinele cu profil alimentar și nealimentar, este condiționat de acceptul consumatorilor în privința luării temperaturii acestora. Bineînțeles că acest lucru încalcă Constituția României, legile subsecvente acesteia, precum și tratatele și convențiile cu privire la drepturile omului la care România a achiesat”, scrie Asociația Pro Consumatori într-un anunț.

“Asociația Pro Consumatori a decis să pună capăt prin procese acestor practici ilegale care ne încalcă drepturile și libertățile cetățenești, dar ne pun și în situații stânjenitoare , lipsindu-ne de acele trăsături specifice ființei umane – demnitate, inteligență și identitate proprie. Suntem oameni, nu suntem o turmă de animale care sunt triate la intrarea în grajd după bunul plac al stăpânului! Vă rugăm să ne sesizați pe adresa de email a APC ului (office@apc-romania.ro) magazinele (datele de identificare ale magazinului) care-și selectează clientela după temperatura acestora. Informațiile de mai sus ne sunt necesare pentru o serie de procese și alte demersuri legale ce vor fi demarate de către Asociația Pro Consumatori în perioada următoare.”

Romanian Global News

Read Previous

Una din “trompetele” vaccinării obligatorii și a OMS în România,Streinu-Cercel acuzat de nepotism și de alte ilegalități. Ce face DNA?

Read Next

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului: Nu poate nimeni să ne spună cum să facem Sf. Împărtășanie… Statul în care trăim a arătat că nu are iubire față de popor, și politicienii s-au cocoțat, ca întotdeauna, pe coronavirus”