octombrie 24, 2020

Una din “trompetele” vaccinării obligatorii și a OMS în România,Streinu-Cercel acuzat de nepotism și de alte ilegalități. Ce face DNA?

Streinu-Cercel și-a adus nepotul pe mai multe funcții la “Matei Balș”, iar acesta a răspuns că, în vreme de pandemie COVID-19, opinia publică nu are acces la documente publice ale achizițiilor Mihai Mehedințu a ajuns pe poziția de economist în cadrul Serviciului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale la Matei Balș în 2019, scrie www.libertatea.ro, preluat de Romanian Global News.

El este cel care a răspuns Libertății că nu poate face publice contractele de achiziție pentru că “nu putem accesa documentele la care faceți referire și care sunt arhivate în exteriorul Institutului”.
Fostul angajator al nepotului, AbbVie, era chiar gigantul care îi oferea sute de mii de euro managerului Streinu-Cercel, lucru arătat de o investigație RISE Project. Într-o listă pentru ocuparea unor posturi vacante într-un proiect pe fonduri europene, apare trecut drept “expert comunicare”, alături de unchiul său și de Alexandru Rafila.

Săptămâna trecută, Libertatea a scris că spitalul condus de Adrian Streinu-Cercel cumpără reactivi de la Ducos Trading, firmă în care un fost asociat, Ion Berciu, deține 50% din acțiuni. Libertatea a trimis întrebări către Institutul Matei Balș, legate de sumele plătite către firma Ducos Trading SRL din 2010 și până în 2020. Răspunsul, semnat de Mihai Mehedințu, a fost următorul: “În acest moment, până la ieșirea din vigoare a stării de urgență, respectiv a stării de alertă, nu putem accesa documentele la care faceți referire și care sunt arhivate în exteriorul Institutului. Vom reveni cu datele solicitate în momentul în care acestea vor fi disponibile”.

Citeşte întreaga ştire: Streinu-Cercel și-a adus nepotul pe mai multe funcții la “Matei Balș”, iar acesta a răspuns că, în vreme de pandemie COVID-19, opinia publică nu are acces la documente publice ale achizițiilor

Citiți și:
https://www.riseproject.ro/articol/institutul-de-boli-inventate/

Romanian Global News

Read Previous

Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est de la Sibiu, aprobat de Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului

Read Next

Angajatorii care iau temperatura lucrătorilor cu termoscanner-ul FĂRĂ un acord privind prelucrarea datelor personale riscă amenzi de milioane de euro. Asociația Pro Consumatori a decis să pună capăt prin procese acestor practici ilegale