Breaking News :

Cum sunt “fabricați” morții de covid!

Iată de ce este nevoie de câți mai mulți “covizi” raportați în România! Raport al Curții de Conturi: Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgență

Replica lui Cristi Puiu după atacul imund lansat la adresa sa de CTP : „E chiar grav, săracul de el! Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 14, 2020

Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia (SUA): Un antioxidant ne va feri de forme severe ale bolii COVID-19 şi oricine îl poate obţine. Este simplu: faceți sport!

Un studiu realizat de profesorul Zhen Yan privind motivele pentru care unii trec peste COVID-19, fie fără simptome, fie cu forme uşoare ale bolii, în timp ce alţii ajung la spital sau chiar la Terapie Intensivă, a scos la iveală o descoperire foarte importantă, scrie www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Concret, Zhen Yan a aflat că un antioxidant numit „Extracellular superoxide dismutase“ (EcSOD) joacă un rol crucial în combaterea COVID-ului! Acest antioxidant se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice. Mai întâi, în muşchi, iar apoi, în urma circulaţiei sângelui, se „lipeşte“ de organele noastre vitale. Când un individ se angrenează în exerciţii fizice, în corp se eliberează cantităţi mai mari de EcSOD.

Profesorul Zhen Yan a explicat cum acest antioxidant ne ajută în lupta cu COVID-19. Pe scurt, el previne sau reduce drastic riscul apariţiei sindromului ARDS, care afectează grav sistemul respirator, şi care se numără printre consecinţele grave ale bolii COVID-19.

Sindromul ARDS a fost identificat ca fiind una dintre principalele cauze ale decesului printre bolnavii de COVID-19. Ceea ce nu e tocmai surprinzător, fiindcă oamenii de ştiinţă aveau deja date, chiar înainte de pandemie, potrivit cărora 45 la sută dintre cei cu sindromul ARDS mureau. Acum, odată cu apariţia coronavirusului, aceste date au fost actualizate. Iată ce ne spun ele:

*Între 20 şi 42 la sută dintre cei infectaţi cu noul coronavirus vor dezvolta apoi sindromul ARDS.

*Între 67 şi 85 la sută dintre cei care iau, mai întâi, noul coronavirus, iar apoi dezvoltă şi sindromul ARDS vor ajunge internaţi la Terapie Intensivă.

Ce ar fi de reţinut, pe scurt, după toate aceste date ştiinţifice? Exerciţiile fizice favorizează producerea acelui antioxidant-minune, EcSOD, care, la rândul său, reduce riscul apariţiei sindromului ARDS. Şi chiar şi o singură şedinţă de antrenament fizic poate îmbunătăţi eliberarea EcSOD în corp! Iar cu cât un individ are o masă musculară mai dezvoltată, ceea ce se obţine prin antrenamente regulate cu greutăţi, nivelul antioxidantului EcSOD existent în corp creşte.

Având aceste date, profesorul Zhen Yan sfătuieşte lumea să facă sport. „De multe ori, spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute, în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete“, a explicat profesorul Zhen Yan, pentru site-ul lesmills.com.

Romanian Global News

Read Previous

Români aflați la muncă în Germania au protestat în centrul oraşului Bonn, iar apoi în fața Consulatului României

Read Next

DECADENTA ROMANIEI LA INCEPUTUL EREI COVID -19: LEGEA EDUCATIEI SEXUALE