Breaking News :

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iulie 6, 2020

Cardinalul Raymond Burke: izolarea actuală nu este modul în care Dumnezeu ne-a „cerut să trăim” …Există persoane care folosesc pandemia pentru a promova un „guvern mondial unic”

Cu ocazia Rome Life Forum, o reuniune online organizată de către Voice of Family, cardinalul Raymond Burke a făcut legătura dintre erorile comunismului, apărut în Rusia, și criza actuală. Monseniorul Burke nu a uitat să sublinieze și rolul negativ jucat și de regimul ateu din China, scrie www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

„Consacrarea Rusiei Imaculatei Inimi a Mariei este mai necesară astăzi ca niciodată”, a spus înaltul prelat, citat de LifeSiteNews.
„Când vedem cum răul materialismului ateu, care își are rădăcinile în Rusia, conduce într-un mod radical guvernul Republicii Populare Chineze, înțelegem că răul cel mare al comunismului trebuie vindecat la rădăcinile sale, prin consacrarea Rusiei, așa cum a cerut Doamna Noastră”, a spus Burke.
„Recunoscând necesitatea unei convertiri totale de la materialismul ateu și comunist la Hristos, cererea Fecioarei de la Fatima de a consacra Rusia Inimii sale Imaculate, în conformitate cu indicația sa precisă, rămâne urgentă.”
Rome Life Forum, din perioada 20-22 mai, se desfășoară sub egida „Coronavirusul în lumina de la Fatima: o tragedie și un izvor de nădejde”.
Comunicarea cardinalului, având titlul „Fatima: Răspunsul Cerului unei lumi în criză”, s-a referit în primul rând la pandemia de coronavirus, la suspendarea libertăților și la amenințările la adresa demnității persoanei umane.
Burke a spus că „nu există justificare morală pentru dezvoltarea unui vaccin folosind celule de la bebelușii avortați”, iar ideea ca acestea să îi fie injectate în trup i se pare „pe bună dreptate odioasă”.
Cardinalul a mai adăugat că vaccinarea nu poate fi impusă „într-un mod totalitar” cetățenilor. De asemenea, el a criticat propunerile de a implanta microcipuri sub pielea oamenilor, fapt care ar permite să fie „controlați de stat în materie de sănătate și alte domenii”.
Burke a mai spus că izolarea actuală nu este modul în care Dumnezeu ne-a „cerut să trăim” și a remarcat că există persoane care folosesc pandemia pentru a promova un „guvern mondial unic”, cauze ecologiste și chiar schimbări radicale în practicare credinței catolice
Monseniorul Raymond Burke a criticat modul în care unii capi ai Bisericii au reacționat la pandemia de COVID-19, afirmând că a existat „un eșec” în propovăduirea Evangheliei și a insitat ca Bisericii să i se permită să-și desfășoare misiunea.
„Preoți și episcopi individuali au fost înțelepți și curajoși, pentru a găso mijloacele de a rămâne apropiați de turma lui Dumnezeu, pe care o păstoresc, în special aducând Sfintele Taine celor bolnavi și muribunzi, însă, din păcate, impresia generală printre credincioși este că preoții lor le-au fost luați sau i-au abandonat.”
„Celei mai mari părți a credincioșilor le-au fost refuzate Sfintele Taine săptămâni în șir”, a subliniat Burke.
Cardinalul, una dintre cele mai puternice voci a taberei conservatoare din Biserica Catolică de azi, a deplâns și amestecul statului în cultul Bisericii, în timpul pandemiei, și a deplâns compromisurile făcute de Biserică, mai ales declararea ca facultativă a participării la Sfânta Liturghie duminicală .
Cardinalul i-a contrazis pe prelații care i-au numit pe credincioși egoiști, pentru că au cerut să fie permisă împărtășirea în timpul pandemiei, afirmând că această dorință este „inima credinței noastre”.
Burke a ridicat subiectul Republicii Populare Chineze, spunând că el personal consideră că singura religie permisă în China este China însăși. Cardinalul a adăugat că rolul Chinei la originea pandemiei, influența pe care o exercită asupra autorităților sanitare și puterea sa asupra altor țări ar trebui să ne dea de gândit.
Monseniorul a făcut apel la o revenire la educația civică în școlile americane, astfel încât elevii să fie pregătiți „să-și exerseze virtutea fundamentală a patriotismului”.
De asemenea, cardinalul american a mai subliniat că materialismul ateu și comunismul, care amenințau creștinismul în 1917, continuă și astăzi să amenințe lumea prin intermediul Chinei, și a atras atenția asupra mesajului de la Fatima, făcând apel la rugăciuni și penitență pentru convertirea Rusiei.
Cererea ca Rusia să fie consacrată Imaculatei Inimi a Mariei a fost formulată în 1917, la Fatima, printr-o apariție a Maicii Domnului în fața unor copii de păstori.
Creștinii ortodocși au fost tentați să interpreteze această cerere de la Fatima în contextul disputei cu Catolicii, în vreme ce Biserica Catolică a susținut că este vorba doar de lupta dintre creștinism și comunism, fără nuanțe doctrinare.

Mai mult aici:
https://evz.ro/cardinalul-burke-comunismul-continua-sa-ameninte-lumea-prin-china-pandemia-si-atacul-stangii-rusia-trebuie-convertita.html

(Raymond Leo is an American cardinal of the Catholic Church. He is an archbishop and the patron of the Sovereign Military Order of Malta. He served as the archbishop of the Archdiocese of St. Louis, Missouri, from 2004 to 2008 and as the bishop of the Diocese of La Crosse, Wisconsin, from 1995 to 2004. He was Prefect of the Apostolic Signatura from June 2008 until November 2014.https://en.wikipedia.org/)

Romanian Global News

Read Previous

Muncitorii români schimbă regulile în Germania. Ambasadorul României la Berlin: “Legea muncii va fi schimbată după scandalurile din fermele și abatoarele nemțești”

Read Next

Apostolul vaccinării obligatorii, miliardarul Bill Gates, implicat într-un scandal cu o mită 10 milioane de dolari pentru a utiliza copii nigerieni ca și cobai pentru un vaccin Covid-19