Breaking News :

Rusine Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iulie 13, 2020

Directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri, către guvernul italian și „experți”: Spuneți-le oamenilor că noile cazuri de pozitivi NU sunt contagioase. Destul cu terorismul „noilor infectați!”

Destul cu terorismul „noilor infectați”, destul cu comunicarea incompletă pe care o fac instituțiile statului și guvernul, care continuă să neliniștească populația. Este mesajul extrem de dur lansat profesorul italian Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri, într-un interviu pentru Corriere della Sera, citat de www.activenews.ro, preluat de Romanian global News.

Profesorul italian susține, contrazicându-i pe experții și liderii politici care continuă să agite amenințarea creșterii numărului de infectări în peninsulă, că ituația epidemică s-a schimbat profund din primele luni ale anului 2020, că virusul nu mai este atât de patogen, iar contagiozitatea sa a scăzut semnificativ. De aceea, spune Remuzzi, este incorect ca autoritățile să continue să prezinte zilnic datele referitoare la infecție, interpretându-le așa cum o făceau în martie.

Practic, Remuzzi atacă frontal guvernul și autoritățile sanitare, susținând că „Institutul Superior al Sănătății și guvernul trebuie să realizeze cât de mult și cum s-a schimbat situația de la data de 20 februarie. ”Trebuie să comunicați oamenilor aceste lucruri. În caz contrar, contribuiți, poate involuntar, la răspândirea fricii nejustificate”, afirmă profesorul italian.

Chiar și în cazul Lombardiei, de unde provind 70% din noile cazuri zilnice de pozitivi, „trebuie să explicăm oamenilor ce se întâmplă, pentru că pe bună dreptate se sperie când aud aceste date. Aici, la Institutul Mario Negri, urmează să publicăm un studiu care conține câteva informații utile pentru ca oamenii să înțeleagă ”, spune profesorul italian.

Studiul ce urmează să fie publicat a fost realizat de 133 de cercetători de la institul Mario Negri și 298 de angajați din Brembo. „În total, sunt analizate patruzeci de cazuri de teste pozitive covid 19, care, cu toate acestea, sunt cazuri de pozitivitate cu o sarcină virală foarte scăzută, non-contagioasă. Le numim contagiuni, dar sunt persoane pozitive care nu transmit boala. Așadar, a comenta zilnic datele care sunt furnizate de autorități este inutil, deoarece este vorba despre pozitivitate care nu are repercusiuni în viața reală”, afirmă Remuzzi.
În ceea ce privește incidența ridicată din Lombardia, profesorul explică faptul că „a existat un număr foarte mare de pacienți, virusul s-a transformat foarte mult, iar acestea sunt reziduurile acestei răspândiri”.

Totul stă în cantitatea de moleculă ARN a virusului, dar „numărul de cazuri noi poate îngrijora persoanele care au atât de puțin RNA în test încât nici nu pot infecta celulele. În contactul cu ARN-ul adevăraților pozitivi, cei din lunile martie și începutul lunii aprilie, celulele au murit în câteva ore. Însă nimeni de la ISS sau Protecția Civilă nu vine să explice oamenilor asta”, afirmă Remuzzi, care continuă să citeze un alt studiu, realizat de „Centrul pentru prevenirea bolilor din Coreea”. Conform acestui document, „în cazul unui număr de 285 de persoane asimptomatice pozitive au fost urmărite 790 din contactele lor directe. Câte noi cazur i de pozitivi au fost descoperite? Zero. Și nu vă mai dau exemple și alte studii care merg în această direcție”.

Prin urmare, în acest moment, nu mai contează numărul generic de testați. ”Institutul de Sănătate și guvernul trebuie să califice noua pozitivitate sau să permită laboratoarelor să facă acest lucru, explicând oamenilor că o pozitivitate mai mică de o sută de mii de exemplare nu este contagioasă, prin urmare nu are sens să rămâi acasă, să te izolezi, așa cum nu mai este prea util să mai faci anchete epidemiologice, care erau bune la începutul epidemiei”, afirmă profesorul italian.

Sistemul actual bazat pe testări „merge înainte într-un mod birocratic, cu reguli care nu țin cont de ceea ce știm din literatura științifică”. Adică „desigur, virusul este același. Dar din motive pe care nu le știe nimeni și, din acest motiv, și poate din cauza asta este greu pentru unii să recunoască, în aceste testări există puțin, mult mai puțin decât înainte. Și acest lucru trebuie luat în considerare”, spune Remuzzi.

Romanian Global News

Read Previous

Olanda: Mii de oameni au manifestat faţă de măsurile luate pentru stoparea propagării Covid-19

Read Next

Români de care să fim mândri. Matematicianul Adrian Constantin din Viena a primit Premiul Wittgenstein, considerat Nobelul Austriei