Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Ana Guțu a condus prima întâlnire a comitetului interministerial pentru R. Moldova

Marți 23 iunie 2020, a avut loc prima ședință a comitetului interministerial pentru R. Moldova condusă de Secretarul de Stat din cadrul Departamentului pentru Republica Moldova (DRRM) în Guvernul României, Ana Guțu, transmite Romanian Global News.
În cadrul conferinței de presă care a urmat întâlnirii, Ana Guțu a menționat că pentru 2020 DRRM are mai multe priorități printre care susținerea instituțiilor media de limbă română din R. Moldova, pentru a combate propaganda rusă și efectele ei, susținerea proiectelor în sprijinul mobilităților academice la nivel de instituții educaționale preunivesitare, dar și la nivel de asociații, ONG-uri, care își propun să inițieze proiecte ce vizează identitatea, cultura, tradițiile românească, dar și proiecte ce țin de europenizarea RM și funcționarea corectă a instituțiilor democratice.
Secretarul de stat a reiterat că DRRM își propune să intermedieze procesul de încheiere a acordurilor de cooperare și înfrățiri dintre primăriile de pe ambele maluri ale Prutului.
Ana Guțu a precizat că în cadrul ședinței s-a făcut prezentarea Deprtamentului, misiunile, atribuțiile și proiectele în derulare, elementele de strategie care vor fi dezvoltate ulterior și, nu în ultimul rând, arii de cooperare România – R. Moldova.
„Fiecare potențial solicitant de finanțare nerambursabilă din partea DRRM are dreptul să elaboreze și să depună proiecte. Deja am examinat primul lot de proiecte venite din R. Moldova, din partea instituțiilor media, ONG-urilor, care solicită finanțări nerambursabile, iar în această săptămână vom anunța primele rezultate ale evaluării acestor proiecte. Încurajăm în continuare reprezentanții asociațiilor non-guvernamentale, instituțiilor educaționale, APL-urilor, să depună proiecte la DRRM, pentru că cu siguranță vor fi examinate și susținute.
Oficialul a subliniat că sesiunea de depunere a proiectelor este una permanentă – de la 1 ianuarie până în luna noiembrie și nu există termeni care ar limita inițiativele parvenite în cadrul DRRM.
Totodată, Ana Guțu a anunțat că, tot în cadrul ședinței, a prezentat proiectul unei hărți electronice care va cartografia toate finanțările realizare de România pentru R. Moldova. Harta ar putea fi lansată până la finele lui 2020. Aceasta va putea fi accesată pe site-ul DRRM unde se vor putea vedea care au fost finanțările României către R. Moldova de la 1991 încoace. Harta va avea 3 compartimente: 1. cooperarea descentralizată; 2. cooperarea la nivelul administrației publice centrale; 3. toate proiectele care au fost susținute de fostul Minister pentru Românii de Pretutindeni și, actualmente, de Departamentul pentru Relația cu R. Moldova.
Amintim că, pe 10 iunie, Ana Guțu a anunțat că Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova lansează inițiativa „Hai să dăm mână cu mână!” și a încurajat primăriile din Republica Moldova să încheie acorduri de înfrățire/colaborare/parteneriate cu primăriile din România.

Romanian Global News

Read Previous

Marin Gherman: Neoimperialismul în regiunea Marea Baltică – Marea Neagră: între realitate și realitate hibridă

Read Next

După ce a ucis un milion de români, Rusia continuă, cu tupeu, războiul hibrid împortiva intereselor românilor din Basarabia și a României