După ce a ucis un milion de români, Rusia continuă, cu tupeu, războiul hibrid împortiva intereselor românilor din Basarabia și a României

Ambasada Rusiei la Chișinău se arată indignată că la postul TVR-Moldova a apărut un material „odios” dedicat evenimentelor din 22 iunie 1941. Ambasadei nu-i este pe plac că „începutul marelui război pentru apărarea patriei a fost prezentat ca începutul eliberării teritoriilor românești ocupate și zi în care România a intrat în lupta pentru reintegrarea națiunii române”, se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
„Este o blasfemie faptul că în ziua memoriei și a plângerii unii jurnaliști și istorici nu fac altceva decât să eroizeze nazismul, justificând crimele regimului Antonescu. Cu greu putem crede că autoritățile românești împărtășesc poziția revanșistă și nostalgică a comentatorilor TVR-Moldova, care de fapt au anunțat susținerea pentru aliatul lui Hilter, Antonescu, la ordinul căruia au fost nimiciți peste 300 de mii de evrei și 50 de mii de romi”, scrie Ambasada Rusiei.
Ambasada Rusiei califică necivilizate și foarte periculoase încercările „de a justifica criminalii și a revizui sentințele tribunalului de la Nurnberg”. „Asemenea ieșiri sunt jignitoare pentru majoritatea cetățenilor ruși, care țin minte isprava eroică comună Armatei Roșii multinațională, care a eliberat Europa de ciuma nazistă”, se arată în comunicatul Ambasadei Ruse.
În reportajul TVR-Moldova se spune în special că 22 iunie 1941 este ziua în care România a intrat în cel de-al doilea Război Mondial pentru eliberarea ţinuturilor ocupate de ruşi din vara lui 1940. Misiunea grea a ostaşilor români era să lupte pentru recuperarea Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţei. Pentru românii de pretutindeni această dată va rămâne în istorie ca ziua în care a început luptat pentru reîntregirea neamului.
Clovnul Kremlinului de la Chișinău, Igor Dodon s-a băgat și el în seamă scriind pe o reţea socială că 22 iunie este ziua în care a început ocupaţia Basarabiei!

Într-un drept la replică intitulat “În atenţia Ambasadei Ruse de la Chişinău după ce a îndrăznit, a câta oară, să ne spună gogoaşe despre ziua de 22 iunie 1941”, scriitorul Alecu Reniță scrie că:

“Mai întâi, Ambasada Rusiei să răspundă de ce a ocupat Estul României la 28 iunie 1940, în baza pactului dintre odioşii criminali Stalin-Hitler, iar mai apoi să-şi ceară scuze în faţa poporului român, fiindcă l-a dezmembrat, supunându-l unui oribil genocid cu pierderi de peste un milion de victime. După scuze, Rusia să achite despăgubirile pentru crimele comise, de la asasinate şi foamete organizată până la deportări şi exterminarea elitelor basarabene.
Să se deprindă şi Kremlinul cu adevărurile incontestabile — dacă Rusia nu ocupa Basarabia şi Bucovina de Nord la 28 iunie 1940, România nu trecea niciodată Prutul la 22 iunie 1941 ca să-şi elibereze teritoriul naţional.
O sugestie pentru Ambasada Rusiei, dar şi pentru Moscova: încetaţi să-i trataţi pe moldoveni ca pe o adunătură de sclavi sovietici şi nu-i confundaţi cu o slugă ca Dodon. Mulţi moldoveni au renunţat la propaganda şi meniul vostru încărcat de minciuni otrăvite, dar îndulcite cu poveşti gen „eliberare”.
Alecu Reniţă,Votant al Declaraţiei de Independenţă faţă de Rusia imperială

Romanian Global News

Read Previous

Ana Guțu a condus prima întâlnire a comitetului interministerial pentru R. Moldova

Read Next

Acad. Ioan Aurel Pop: Câți dintre aceia care au interzis un film, care au condamnat o carte, care au dat jos o statuie știu să vorbească în chip armonios despre acel film, despre acea carte, despre acea statuie?