Breaking News :

Rusine Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iulie 13, 2020

A fost înființată o nouă parohie ortodoxă românească în Germania

O nouă parohie a fost înființată pentru credincioșii ortodocși români din Köln. În Duminica Sfinților Români a fost oficiată prima Sfântă Liturghie și a fost prezentat credincioșilor parohul comunității: Părintele Teodor Tăbuș, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Părintele Teodor Tăbuș a fost hirotonit în preot chiar în timpul Sfintei Liturghii oficiate duminică, 21 iunie, de Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.
În cadrul aceleiași slujbe, teologul George Ghilaciu a fost hirotonit în diacon pe seama Parohiei „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din orașul german Mönchengladbach.
Mitropolitul Serafim a vorbit în cuvântul său despre necesitățile misionare în diaspora, dar și despre calitățile preotului care sunt puse în slujba comunității.
Pe baza cuvintele Sfântului Simeon Noul Teolog, Mitropolitul Germaniei a explicat şi faptul că preotul nu este cleric doar prin simpla hirotonie, „ci doar în măsura în care conlucrează cu harul preoției primit prin Taina Hirotoniei, făcând astfel harul primit lucrător în fapte”.
La final, parohul comunităţii româneşti din Köln a mulțumit ierarhului, preoților oaspeți și tuturor credincioșilor prezenți pentru slujire, participare şi împreuna rugăciune.
Apoi, a mai precizat: „Ne dorim foarte mult ca această nouă comunitate să fie un loc generos al trăirii și adâncirii propriei noastre credințe creștin-ortodoxe care ține cont de taina și credința fratelui nostru”.
„Ne dorim ca această comunitate să fie un loc al împlinirilor și vindecărilor sufletești, o școală a învățării valorilor creștine perene”.
Părintele Teodor Tăbuș este vicepreședinte al Asociației Tineretului Ortodox Român din Germania și a organizat, în ultimii ani, numeroase activități cu tinerii.
Parohia românească nou înfiinţată are hramul „Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Arhidiacon și Protomartir Ștefan și Sfânta Ursula împreună cu Însoțitoarele ei”.
Orașul Köln, cu o populație de peste un milion de locuitori, este cel de-al patrulea oraș ca mărime din Germania, după Berlin, Hamburg și München. În zona metropolitană Köln locuiesc aproximativ 15.000 de români.

Romanian Global News

Read Previous

Informații utile pentru cetățenii români din Canada care călătoresc în România

Read Next

Ia unește Basarabia cu Țara mamă!