Breaking News :

Rusine Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iulie 13, 2020

Emil Hurezeanu: Condiţiile de muncă din abatoarele germane trebuie îmbunătăţite urgent

Reprezentanţi ai comunităţii rome şi ai imigranţilor români au denunţat situaţia în care se află lucrătorii din abatoare şi locatarii blocurilor afectate de focarele de coronavirus în Germania şi au cerut să li se acorde acestora mai mult atenţie, relatează miercuri agenţia EFE, citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.
Condiţiile de muncă existente în centre precum abatorul de la Gutersloh trebuie ”îmbunătăţite urgent”, a declarat ambasadorul român Emil Hurezeanu pentru grupul media Funke.
Situaţia acestor lucrători, subcontractaţi de către alte companii, este binecunoscută, a adăugat diplomatul român, amintind că aproximativ jumătate dintre persoanele afectate sunt români.
Pentru întregul district Gutersloh şi localitatea învecinată Warendorf au fost dispuse marţi restricţii severe şi viaţa publică a fost practic paralizată, după ce au fost confirmate peste 1.500 de cazuri de COVID-19 la abatorul companiei Tonnies.
Anterior fuseseră deja descoperite focare de coronavirus şi în alte unităţi de procesare a cărnii, atât în landul Renania de Nord-Westfalia, unde se află districtul Gutersloh şi localitatea Warendorf, precum şi în alte regiuni ale Germaniei.
În faţa acestei situaţii, guvernul cancelarului Angela Merkel a reacţionat în luna mai impulsionând o lege pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în acest sector, mai ales în ceea ce priveşte controlul asupra companiilor care subcontractează lucrători.
Autorităţile landului Renania de Nord-Westfalia au recunoscut marţi că unele dintre aceste companii nici măcar nu au transmis listele cu numele persoanelor posibil infectate şi în plus nici nu se ştie unde se ascund unii dintre muncitorii infectaţi cu noul coronavirus. Mulţi dintre ei nu vorbesc limba germană, ceea ce îngreunează comunicarea şi izolarea lor.
Criticile faţă de practicile abatorului Tonnies nu sunt noi, atât organizaţiile sindicale cât şi alte colective denunţând în mod repetat condiţiile de cazare şi de lucru pentru aceşti muncitori, majoritatea proveniţi din România şi Bulgaria.
Abatorul Tonnies are circa 7.000 de lucrători şi obiectivul autorităţilor sanitare locale este ca toţi să fie testaţi pentru noul coronavirus, la fel şi contacţii lor. Lucru ce evident nu se poate realiza, sau cel puţin nu în totalitate, întrucât listele nu sunt complete.
Deşi focarul de coronavirus afectează aproape exclusiv muncitorii din abator şi contacţii lor, restricţiile sunt aplicate întregii populaţii, întrucât nu există garanţii că au fost respectate până în prezent condiţiile de carantină.
Autorităţile regionale au elaborat marţi un pachet de cinci măsuri, printre care se numără diminuarea contactelor nucleului familial şi a altor forme de convieţuire într-un cămin, închiderea unor localuri şi facilităţi publice şi private şi a activităţilor în cadrul cărora nu este obligatorie purtarea măştii.
De asemenea, va fi obligatorie respectarea carantinei şi va fi extinsă testarea pentru toate grupurile vulnerabile şi pentru toţi angajaţii companiilor de procesare a cărnii.
În afară de Gutersloh şi Warendorf a fost dispusă carantina şi pentru locatarii unor blocuri de locuinţe din oraşul Gotinga, precum şi în cartierul berlinez Neukolln.
Consiliul Central al Romilor din Germania a avertizat marţi asupra pericolului discriminării acestei comunităţi. Mai ales la Gotinga s-au înregistrat deja unele incidente între persoane plasate în carantină, printre care numeroşi romi, precum şi imigranţi de diferite naţionalităţi, inclusiv români.
Locuinţele unde se află persoanele plasate în carantină la Gotinga au fost închise, după ce la sfârşitul săptămânii trecute unele dintre aceste persoane au încercat să iasă deşi nu aveau voie, ceea ce a determinat intervenţia poliţiştilor pe care unele grupuri i-au atacat cu diferite obiecte.

Romanian Global News

Read Previous

Profesorul Vasile Astărăstoae atrage atenția: Suntem singura țară care spitalizează asimptomaticii! Nu au ce căuta în spitale! Toate aceste măsuri nu vindecă și nu vor diminua circulația virusului

Read Next

O petiție online care cere președintelui Iohannis să promulge legea care interzice ideologia de gen în școli a strâns peste 55.000 de semnături