Breaking News :

Rusine Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iulie 13, 2020

AUR: Condamnăm ferm dezinteresul autorităților române față de comunitățile românești din Serbia și Ucraina

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere autorităților statului român să ia de urgență măsurile care se impun pentru finanțarea corespunzătoare a comunităților istorice românești din jurul frontierelor și Balcani, asigurând acestora mijloacele necesare (financiare, logistice, diplomatice) pentru a-și putea păstra și consolida identitatea națională, grav afectată de acțiunile asimilaționiste ale statelor care au pe teritoriul lor aceste mari comunități românești, se arată în comunicatul AUR, preluat de Romanian Global News.

Serbia
Eșecul Partiei Neamului Rumânesc la alegerile parlamentare și locale din Serbia, nu este un eșec al românilor din Timoc, care fără nicio resursă logistică și financiară au făcut un efort supraomenesc să participe la aceste alegeri, ci este un eșec al autorităților române care de-a lungul anilor nu au reușit să construiască instituții fundamentale identitare pentru o comunitate românească de asemenea mărime (circa 300.000 de români/vlahi), aflată la frontiera Românei și supusă unor politici asimilaționiste metodic aplicate în ultimii 150 de ani.

Ucraina
AUR atrage atenția că cei circa jumătate de milion de români din Ucraina se confruntă cu două mari amenințări care le pun în pericol grav păstrarea identității naționale.
Pe de o parte, Legea educației naționale care le limitează drastic posibilitatea învățării în limba maternă, pe de altă parte Legea împărțirii administrativ teritoriale care urmărește dezmembrarea raioanelor în care românii sunt majoritari și refacerea acestor raioane în forme care să diminueze comunitatea românească, facând-o să nu mai conteze în luarea deciziilor în acele raioane.
Ambele încalcă drepturile fundamentale ale românilor din Ucraina.
AUR cere intervenția imediată a Parlamentului României, Administrației Prezidențiale a Guvernului României, prin Ministerul de Externe, în sprijinul românilor din Ucraina care se confruntă cu două amenințări serioase legate de păstrarea identității lor naționale. Ne exprimăm surprinderea față de inancțiunea de până acum a autorităților române în comparație cu cele din Ungaria, de exemplu și cerem demisia sau demiterea celor care se fac răspunzători de această lipsă de reacție care aduce prejudicii enorme imaginii României și intereselor naționale românești.
„Ne exprimăm sprijinul ferm pentru frații noștri din Serbia (Timoc și Voievodina) și pentru românii din Maramureșul Istoric, Nordul Bucovinei, Herța, Sudul Basarabiei, teritorii aflate acum în componența Ucrainei și ne angajăm ca odată cu intrarea AUR în Parlament să oferim tot sprijinul necesar, moral și material pentru păstrarea și consolidarea identității tuturor românilor din jurul frontierelor și Balcani. Pentru AUR, aceștia sunt parte a Neamul românesc și trebuie să aibă aceleași drepturi ca restul națiunii române aflate în actualele frontiere ale României” a declarat George Simion copreședinte AUR.

Romanian Global News

Read Previous

Iurie Reniță, pentru presa din România, despre cum se vede Unirea din Basarabia

Read Next

Ungaria apără ferm drepturile conaționalilor din Ucraina. Condițiile pentru deblocarea reuniunii NATO-Ucraina de către Ungaria: învățământul și drepturile minorității maghiare. Dar România?