Continuă lucrările la biserica românească din Rieti. De Sânziene au fost sfințite crucile pentru acoperiș

Din cauza pandemiei, lucrările la biserica parohiei din Rieti, Italia, au fost sistate mai bine de două luni și reluate abia la începutul lui iunie, informează Episcopia Italiei, preluat de Romanian Global News.
Biserica românilor din Rieti a fost grav avariată de cutremurul din 2016. Din acest motiv, comunitatea a demarat construirea unei biserici de lemn în stil maramureșean închinată Sfintei Varvara.
În prezent se lucrează la acoperișul lăcașului de cult.

De Sânzâiene, Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania a vizitat biserica și a sfințit crucile care vor fi amplasate pe acoperiș.
Ierarhul i-a încurajat pe membrii comunității din Rieti și pe Pr. paroh Constantin Holban, explicând că greutățile cauzate de pandemia prin care trece întreaga lume „nu trebuie să fie o piatră de poticnire, ci o motivare de a-L căuta pe Dumnezeu și a face cu mai multă râvnă voia și lucrările Lui”.

PS Atanasie de Bogdania a subliniat că viitorul lăcaș de cult este „un loc care scoate în evidență credința oamenilor și o mărturie a culturii noastre românești în această parte a Italiei”.

Romanian Global News

Read Previous

73,7% dintre români susțin Unirea cu Republica Moldova

Read Next

Ambasadoarea României în Spania: Criza sanitară a afectat puternic piața muncii din Spania. Măsuri pentru protejarea lucrătorilor români