Harta României ÎNTREGITE, prinsă de gardul Ambasadei Rusiei de la Chișinău: „Basarabia este pământ românesc!”

Unioniștii de la Chișinău au marcat astăzi, pe 28 iunie, 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS prin depuneri de flori la Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice din Piața Marii Adunări Naționale și la Cimitirul Eroilor din capitală, dar și printr-un flash-mob în fața Ambasadei Rusiei în R. Moldova, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Reprezentanți ai Mișcării Politice Unirea (MPU) și ai Asociației „UNIREA-ODIP” au mers cu mai multe hărți ale României Întregite, confecționate din lemn, și le-au prins de gardul Ambasadei Rusiei.
Hărțile respective arată Basarabia în componența României, așa cum era acum 80 de ani, când a fost anexată la URSS, în baza pactului Molotov-Ribbentrop.

CITIȚI și VIDEO // DOLIU în Basarabia: Pe 28 iunie 1940, sovieticii INVADAU teritoriul dintre Prut și Nistru, dar și partea nordică a Bucovinei. De 80 de ani, în afara României

„În nota informativă pe care a expediat-o guvernul sovietic României, pe 26 iunie 1940, scria că Basarabia este locuită în majoritate de ucraineni. Era o minciună care a stat la baza acelui act de ocupație, De fapt, Basarabia este pământ românesc. Peste 83% dintre locuitorii R. Moldova au fost și în 1940, sunt și acum români-basarabeni. Noi vorbim limba română, nu moldovenească sau alte închipuiri realizate în laboratoarele KGB-ului”, a declarat unul dintre liderii MPU, Valeriu Munteanu.

Romanian Global News

Read Previous

Partidul Unității Naționale de la Chișinău a lansat campania istorică „Săptămâna Memoriei”

Read Next

Nicolae Negru: Pe cine amenință Putin, care sunt teritoriile „tradiționale, din punct de vedere istoric, rusești”