Partidul Unității Naționale de la Chișinău a lansat campania istorică „Săptămâna Memoriei”

Partidul Unității Naționale (PUN) a organizat duminică 28 iunie, la chișinău, în fața Monumentului Deportaților din scuarul Gării, un flashmob în cadrul căruia a lansat campania „Săptămâna Memoriei”, transmite Romanian Global News.
Potrivit PUN, lunile iunie-iulie sunt de un dramatism și o încărcătură simbolică deosebită în memoria colectivă și istorică românească. În acest interval de timp s-au derulat evenimente care au marcat definitiv soarta poporului român de pe ambele maluri ale Prutului, ele devenind în timp o placă turnantă a tragediei locuitorilor din Basarabia.
Astfel, pe 12-13 iunie 1941 a avut loc primul val al deportărilor staliniste; 22 iunie – 26 iulie 1941 – operațiunea de eliberarea a Basarabiei de sub ocupația sovietică; 28 iunie 1940 – Ziua ocupației sovietice a Basarabiei; 5-6 iulie 1949 – cel de-al doilea val al deportărilor staliniste.
„Pentru a comemora aceste evenimente istorice și a consemna memoria înaintașilor noștri, PUN inițiază campania istorică „Săptămâna Memoriei”, care se va desfășura în perioada 28 iunie – 6 iulie a fiecărui an”, menționează conducerea PUN.

Romanian Global News

Read Previous

Anunț privind admiterea românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România

Read Next

Harta României ÎNTREGITE, prinsă de gardul Ambasadei Rusiei de la Chișinău: „Basarabia este pământ românesc!”