octombrie 25, 2020

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski s-a aflat joi, 9 iulie, într-o vizită în regiunea Cernăuți. Liderul de la Kiev s-a aflat la Centrul Perinatal din orașul Cernăuți, care a fost deschis recent și a oferit titluri de „Medic emerit al Ucrainei” unor medici din nordul Bucovinei, trasmite Romanian Global News.

De asemenea, Volodimir Zelenski a vizitat și Palatul Mitropolitan al românilor nord-bucovineni, fotografiindu-se chiar în balconul Sălii Sinodale (unde s-a proclamat Unirea Bucovinei cu România, la 28 noiembrie 1918. Fotografia a atras imediat reacții dezaprobatoare ale românilor din Ucraina. Iată mesajul de pe o rețea de socializare al unuia dintre liderii comunității românești din țara vecină: “BLASFEMIE!Deci, cam așa:
mai întâi declari, că românii au OCUPAT Nordul Bucovinei în 1918 (https://rgnpress.ro/…/iluzia-volodimir-zelenski-a-cazut-mi…/), iar după o juma’ de an tragi o fugă la Cernăuți, și-ți tragi și un selfie cu Palatul Mitropolitan al românilor nord-bucovineni, cu presupunere din balconul Sălii Sinodale (unde s-a proclamat Unirea Bucovinei cu România, la 28 noiembrie 1918.
După care, evident, continui să bați apa-n piuă, lăsând să se implementeze, încet, dar sigur, legislația de ucrainizare totală a învățământului secular românesc din Ucraina…
Aplauze, fraților de l-ați ales (răul mai mic, adevărat & aparent)!”, a încheiat unul din liderii românilor din Ucraina.

Romanian Global News

Read Previous

Sârbii au continuat protestele împotriva măsurilor de izolare. Vucici renunță la reimpunerea izolării la domiciliu

Read Next

Bucurie pentru credincioșii Parohiei românești din Forli, Italia