Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

The Federalist : De ce nu mai putem avea încredere în (mai) nimic din ce spune „știința”

În ciuda faptului că își susțin datele și metodele folosite pentru a concluziona că nu există „dovezi de disparități împotriva persoanelor de culoare și hispanicilor în numărul împușcăturilor fatale ale poliției” autorii unui studiu vor să-și retragă lucrările pentru că acestea contravin politicii de stânga. O analiză The Federalist, citată de Tribuna.US, ziarul românilor din Chicago, preluat de Romanian Global News.

„Deși datele și abordarea noastră statistică au fost valide pentru estimarea întrebării pe care am testat-o de fapt (rasa civililor împușcați fatal de poliție), având în vedere utilizarea necorespunzătoare a acestor informații am considerat că decizia corectă a fost de a retrage studiul”, au declarat cercetătorii Joseph Cesario și David Johnson.
Studiul celor doi a fost folosit de Manhattan Institute, care este adesea criticat pentru publicarea datelor care indică faptul că disparitățile rasiale în activitatea poliției și infracționalitate se datorează de obicei nu din cauza rasismului, ci ratei de infracționalitate mai mare în rândul persoanelor de culoare și hispanicilor în comparație cu populația albă și asiatică.
Unele studii arată că americanii de culoare sunt mai susceptibili să fie implicați în altercații fizice cu poliția. Cercetările au descoperit, de asemenea, că polițiștii de culoare împușcă suspecți de culoare la aceeași proporție ca polițiștii albi și că poliția este mai reticentă în a împușca persoane non-albe. Aceasta din urmă este principala concluzie a studiului, dar Cesario și Johnson vor să o retragă nu din cauza unei erori științifice, ci din cauza politicii.
Descoperirile lor contrazic direct narativul de stânga care alimentează revoltele din întreaga națiune după ce George Floyd, un bărbat de culoare cu droguri în sânge, a murit în urma sufocării provocate de polițistul din Minneapolis care l-a reținut.
Floyd, un infractor condamnat multiplu, care odată a îndreptat o armă spre burta unei femei de culoare gravide în timpul unui jaf, a fost folosit ca pretext pentru a reînvia povestea conform căreia toți polițiștii din SUA sunt rasiști, la fel ca țara și legea pe care o reprezintă.
„Știința” este o mască pentru puterea arbitrară
Acești cercetători încearcă să ascundă informații care nu susțin anarhiștii violenți care încearcă să se impună cu cărămizi, bastoane și arme. Această părtinire și lașitate nu sunt decât vârful aisbergului corupției științifice în creștere, deoarece, poate, metoda științifică a devenit acceptată ca un mod valid de a percepe realitatea.
Un alt exemplu recent și grăitor este, desigur, folosirea „științei” ca scut de politicieni pentru a lua decizii arbitrare, prost informate, abuzive cu privire la modul de gestionare a COVID-19. În ultimele luni am văzut cum „știința spune” atât de multe lucruri contradictorii și false, încât este greu să ții pasul cu ele.
Știința spune să nu porți mască. Cu excepția faptului că ar trebui să porți mască. Chiar dacă nu este recomandată de oamenii de știință medicali, care folosesc date din alte focare de boli respiratorii. Dar mască este totuși de folos. Sau nu prea este, potrivit CDC în 2017. Și totuși ar trebui să porți o mască, altfel… Cine știe?
Știința spune că adunările în grupuri vor răspândi coronavirusul. Cu excepția cazului în care aceste grupuri sunt mii de protestatari anti-America. Dar stai, de fapt și asta răspândește virusul. La fel și dacă mergi la biserică. Dar nu dacă mergi la supermarket. În timp ce mersul la plajă este periculos. Cu excepția faptului că dacă ești afară este, de fapt, cel mai sigur loc în care poți fi.
Știința a spus că vara va încetini virusul. Doar că nu acum și că ar trebui să stai înăuntru. Cu excepția cazului în care mergi afară. Dar să nu îndrăznești să plantezi ceva în grădină când ești afară sau să mergi la cabana ta. Dar alți oameni din alte state pot merge la cabanele lor din statul tău. Pentru că știința!
Mulți lideri publici insistă că „știința spune” că elevii nu ar trebui să revină la școală, chiar dacă organizațiile medicale asigură că a nu merge la școală este mai periculos decât a merge, cu gripa fiind la fel, nu se închid școlile.
Chiar și atunci când știința se bazează pe o parte a unei probleme de acest gen, de obicei este abandonată în favoarea politicii. Este evident acum că știința este doar o armă care trebuie folosită împotriva oamenilor care nu sunt de acord cu Stânga sau care pur și simplu vor să-și păstreze clasica libertate americană de a-și trăi propriile vieți așa cum cred ei că trebuie.
Ceea ce spun „studiile” este adesea o prostie
Probabil cel mai semnificativ exemplu de corupție științifică este criza de replicare continuă. Potrivit revistei Nature, „Peste 70% dintre cercetători au încercat și nu au reușit să reproducă experimentele unui alt om de știință și mai mult de jumătate nu au reușit să-și reproducă propriile experimente”.
Cu alte cuvinte, ceea ce „spun studiile” nu sunt în general de încredere. Fie trebuie să citești un studiu și să îl evaluezi prin metode care îl fac unul de încredere sau nu, ori trebuie să aștepți până când studiile au descoperit constant același rezultat pentru a putea avea încredere într-o anumită concluzie.
Părtinirea politică deschisă sau ascunsă alterează rezultatele
Chiar și atunci când au fost făcute studii, sunt alte pericole grave care pândesc integritatea lor. Campaniile deschise de suprimare și intimidare par să se accelereze în număr și în profunzime.
Știința „socială” a fost de mult un instrument de manipulare politică, datorată, în parte, lipsei de capacitate de a genera date mai sustenabile în susținerea temelor ei. Cercetările pe problemele de mediu și LGBT sunt, de exemplu, părtinitoare și lipsite de fundament. Descoperirile care contrazic ideologia de stânga pe aceste subiecte (și altele) sunt, de asemenea, suprimate frecvent.
De exemplu, când Lisa Litman, cercetătoare la Universitatea Brown, a găsit dovezi că transgenderismul este o „contagiune socială” provocată de social media și de colegi, jurnalul ei academic și universitatea au renunțat imediat la ea după o campanie de presiune din partea activiștilor cărora nu le-au plăcut aceste constatări.
Episodul „ridică o serie de îngrijorări serioase cu privire la capacitatea tuturor academicienilor de a efectua cercetări pe teme controversate”, a declarat, convenabil, fostul decan medical al Universității Harvard.
În esență, fiecare domeniu de cercetare este controlat în mod copleșitor de Stânga. Datele arată că sunt 13 profesori Democrați la unul care se identifică a fi Republican. Oamenii din mediul academic raportează în mod regulat și adesea anonim că este ceva obișnuit ca lucrările cu descoperiri notabile să fie îngropate dacă concluziile lor susțin conservatorismul. Astfel că nu vom avea parte niciodată de aceste informații, neputând înțelege realitatea. Acest lucru înseamnă că există o corupție politică intensă în cercetare și asta nu se va schimba prea curând.
Controlul maselor prin știință coruptă
Toate cele prezentate până acum subminează încrederea publicului în universități și în cercetare în sine, și pe bună dreptate, deoarece indică faptul că știința de astăzi nu este condusă de căutarea adevărului, ci de ideologie.
Știința a fost degradată și scoasă din rolul ei pentru a adopta tot felul de escrocherii împotriva oamenilor. Asta pentru că a câștigat autoritatea de a fi de încredere și de replicat, pentru că a dezvăluit adevăruri utile despre lume timp de secole, contribuind la numeroasele triumfuri civilizaționale ale Occidentului.
Manipulatorii de mase au preluat această autoritate câștigată și o folosesc ca instrument pentru controlul oamenilor. Oamenii decenți merg pe mâna științei, fără să știe că a fost deturnată și în acest fel au de câștigat manipulatorii de mase pentru un timp.
Dar cu cât folosesc mai mult acest truc, cu atât ei erodează autoritatea științei dezvoltată pentru ea însăși prin onestitate și răbdare. Oamenii sunt din ce în ce mai conștienți că ceea ce „spune știința” este o minciună, chiar dacă nu sunt întotdeauna conștienți de ceea ce provoacă acest lucru. Iar în loc să ia în serios aceste îngrijorări legitime, elitele se răstesc la americani pentru că sunt „ignoranți” și „negatori ai științei”.
Aceste elite nu ar trebui să fie surprinse de faptul că lipsa lor de preocupare pentru integritatea științifică nu subminează doar o modalitate fiabilă a descoperirii adevărului, ci și legitimitatea guvernării lor bazată pe minciună.

Romanian Global News

Read Previous

Dr. Monica Pop cere atacarea legii carantinării la CCR: E o greșeală majoră de strategie față de români. Legea e neconstituțională. Este permisă internarea cu forța exclusiv a psihopaților, în rest, sub nicio formă nu se poate permite internarea cu forța

Read Next

Conf. Univ. Dr. Gina Necula: Despre prietenie și patriotism