Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Visul românilor din Ucraina de a studia în România – la un pas să se spulbere! Ce fac autoritățile române pentru a schimba situația?!

Visul românilor din Ucraina de a studia în România este la un pas să se spulbere. Din cauza pandemiei, tinerii nu pot merge să-şi depună, personal, dosarele la instituţiile de învăţământ din România. În plus, în acest an, autorităţile ucrainene le vor înmâna diplomele de studii abia la sfârşitul lunii, când se încheie perioada de admitere în România, scrie http://m.tvrmoldova.md/ro, preluat de Romanian Global News.

Corina Lazarovici este absolventă a unui gimnaziu din Cernăuţi. De mică a visat să-şi continue studiile în România, dar pandemia i-a distrus orice speranţă. În timp ce campania de admitere la studii în România se apropie de final, tânăra va primi certificatul de absolvire a studiilor din Ucraina abia la sfârşitul lunii.

CORINA LAZAROVICI, absolventă, Cernăuţi: „Imi pare foarte rau ca multi tineri de la noi au probleme sa intre prola Universitatea pentru ca nu avem atestatele si nu putem depune dosarele”.

În această situaţie sunt sute de etnici români din Ucraina. Campania de admitere la studii în România urma să se încheie pe 20 iulie. Totuşi, mai multe instituţii române de învăţământ au venit în întâmpinarea tinerilor şi au prelungit termenul limită până pe 30 iulie. Chiar şi aşa, absolvenţii riscă să nu poată depune dosarele pentru că nu au cum să ajungă în România, din cauza restricţiilor de călătorie.

MARIN Gherman , reprezentant al Consiliul Naţional al Românilor din Ucraina: „Cetatenii ucraineni au acces dificil in Romania, nu pot intra si nu toate universitatile au elaborat un sistem online pentru a nu fi necesara prezenta fizica a copiilor si parintilor”.

Pentru anul de studii 2020-2021, Guvernul României oferă peste 2.500 de burse pentru studii preuniversitare.

Romanian Global News

Read Previous

Românii volohi din Ucraina își vor împlini un vis: biserica cu slujbă în limba română, aproape gata. Românii de pretutindeni chemați să ajute!

Read Next

Organizațiile așa zis românești, care sunt controlate de SBU ies la suparafață și lovesc în interesele românilor din Ucraina! Consiliul Național al Românilor din Ucraina condamnă orice inițiative de trădare a învățământului în limba română