Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Încă o dată ADEC suplinește statul român: Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat limba oficială de stat în cazul plăcii de pe Casa cu arcade

Curtea de Apel București a respins joi, 23 iulie a.c., recursul primarului din Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului București care a constatat că edilul a încălcat limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe o clădire publică din oraș, scrie Dan Tanasă pe blogu său, preluat de Romanian Global News.

Tribunalul București a admis în data de 23 aprilie 2019 acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Sfântu Gheorghe și l-a obligat pe acesta să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe un imobil public (detalii aici).

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe Casa cu arcade din Sfântu Gheorghe.
Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România în cazul acestei plăci amplasată pe o clădire publică.
Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge exceptiile invocate de parata ca neintemeiate. Admite actiunea. Obliga paratul sa asigure amplasarea placii “Varadi Jozsef si Bartalis Ferenc” cu textul in limba romana deasupra placii cu acelasi continut in limba minoritatii, limba maghiara, pe cladirea “Casa cu arcade” situata in …, jud. Covasna. Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmand a se depune la Tribunalului Bucuresti – Sectia a II-a Contencios administrativ si fiscal. Pronuntata potrivit art. 396 al..2 C.p.c. astazi, 23.04.2019”.
Edilul UDMR a formulat recurs însă Curtea de Apel București a menținut sentința instanței de fond.
Decizia Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.07.2020”.

Romanian Global News

Read Previous

Patricia Amalia Bălan – românca cu nota maximă la bacalaureatul din Italia

Read Next

Ministrul de externe Bogdan Aurescu pledează pentru posibilitatea ca românii din Spania să dețină dubla cetățenie