Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Concurs de eseuri cu premii pentru elevii români din Ucraina – „România din biblioteca mea”

Pentru a celebra Ziua Limbii Române, Asociația Identitate Culturală Contemporană și platforma digitală haisalut.ro organizează concursul de eseuri cu tema „România din biblioteca mea”, care își propune să stimuleze cei mai talentați elevi din Ucraina să scrie despre România și să îi premieze, pe zece dintre aceștia, cu câte o tabletă, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.
Concursul este organizat cu sprijinul Consiliului Național al Românilor din Ucraina prin Centrul Media BucPress din Cernăuți și Centrul de Informare al României din Ismail.
Cartea este un simbol al tradiției și continuității naționale, un fundament universal al cunoașterii, învățării și înțelepciunii, care trebuie protejat într-o lume care obișnuiește să se auto-devoreze.
„România din biblioteca mea” reprezintă și modalitatea prin care copiii din afara României țin legătura cu patria lor istorică, apropiindu-se prin lectură de ea, înlocuind prin intermediul lecturii și cărților depărtarea fizică de România. Biblioteca este, totodată, și un patrimoniu cultural al familiei, constituit din cărțile cumpărate în timp de către părinții și bunicii lor români. Copiii care compun eseuri obișnuiesc să citească. Vor descrie, astfel, România pe care o cunosc prioritar din cărțile în limba română aflate în biblioteca lor.
Scopul acestui concurs de eseuri este de a promova și a consolida importanța limbii române ca fundament al identității culturale românești.
REGULAMENTUL CONCURSULUI
Încurajăm copiii și tinerii cu vârsta maximă de 18 ani să trimită un eseu, pe tema „România din Biblioteca mea”, care să respecte următoarele norme de tehnoredactare:
Dimensiunea eseului: între 1-3 pagini;
Format: A4;
Font Times New Roman, dimensiunea 12;
Spațiere între rânduri de 1.5 puncte;
Utilizarea diacriticelor românești este obligatorie.
Eseul trebuie trimis pe adresa de email office@haisalut.ro. Recomandăm ca eseul compus să fie original și creativ, să aibă un titlu relevant pentru tema propusă, să conțină introducere, cuprins și încheiere și să respecte normele de ortografie și punctuație. Alături de eseu, participanții trebuie să trimită pe aceeași adresă de email numele, prenumele și localitatea de domiciliu.
PREMII
În cadrul concursului „România din biblioteca mea” se acordă două categorii de premii, detaliate mai jos:
Premiul „Cel mai bun eseu” – se acordă celor mai bune cinci eseuri, stabilite în baza evaluării unei comisii mixte, formată din profesori de limba română și membri ai Asociației Identitate Culturală Contemporană din București și ai platformei haisalut.ro.
Premiul „Cel mai popular eseu” – se acordă celor mai populare cinci eseuri, care reușesc să strângă cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a platformei haisalut.ro (https://www.facebook.com/haisalut.ro).
OBSERVAȚII
– Toate eseurile primite vor fi evaluate inițial de o comisie mixtă, alcătuită din profesori de limba română și membri ai Asociației Identitate Culturală Contemporană din București și ai platformei haisalut.ro, pentru verificarea criteriilor de eligibilitate menționate în prezentul regulament.
– Toate eseurile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, în urma evaluării comisiei, vor fi publicate pe platforma haisalut.ro și distribuite pe pagina de Facebook a platformei haisalut.ro.
– Orice tentativă de fraudare a aprecierilor primite pe Facebook se sancționează cu descalificarea din concurs a participantului. Prin tentativă de fraudare, se înțelege cumpărarea de like-uri pe Facebook, generarea de aprecieri prin utilizarea de conturi false etc.
– În cazul punctajelor egale, se consideră câștigătoare toate eseurile aflate în această situație.
CALENDARUL CONCURSULUI
25 iulie – 23 august 2020, ora 23:59: perioada în care concurenții pot transmite eseurile pe adresa de e-mail office@haisalut.ro;
25 august 2020: publicarea eseurilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pe platforma haisalut.ro și distribuirea acestora pe pagina de Facebook a platformei;
25 – 30 august 2020: perioada în care se pot vota eseurile favorite dintre cele înscrise în concurs, printr-un LIKE, pe pagina de Facebook a haisalut.ro, pentru Premiul „Cel mai popular eseu”;
31 august 2020, ora 10.00: anunțarea câștigătorilor pentru cele două categorii: „Cel mai bun eseu” și „Cel mai popular eseu”

Romanian Global News

Read Previous

Cei mai mulți studenți din afara României de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad sunt din R. Moldova

Read Next

Dr. Adina Alberts: Din 8000 de teste făcute în privat, doar 4 au fost pozitive. Restul până la 1119 teste pozitive din ultimile 24 de ore, adică 1115 teste au fost ieșit pozitive de la testările “de stat”!