Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

În ultima perioadă, au apărut situaţii în care cineva a fost pozitiv la o primă testare, pentru ca, ulterior, să iasă negativ! Iată câteva exemple din sportul românesc, scrie www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

*Cabral, jucător de la Poli Iaşi. Testat pozitiv, sâmbătă dimineaţă. Dacă era un om de rând, din acel moment, soarta lui era pecetluită: bolnav de COVID-19! Aşa, fiind sportiv, a beneficiat de încă două teste, în aceeaşi zi, ambele negative! Fotbalistul a şi jucat, duminică, la 24 de ore, după ce fusese diagnosticat cu COVID-19, în meciul Clinceni – Poli Iaşi, scor 3-0, fiind integralist!

*Cinci angajaţi de la baza Mogoşoaia, administrată de Federaţia Română de Fotbal. Toţi pozitivi la prima testare, toţi negativi la a doua testare. „Duminică după-amiază, au sosit rezultatele testelor celor cinci angajaţi CNF Mogoşoaia şi toate sunt negative. Totuşi, aceştia vor rămâne în continuare izolaţi în baza sportivă“, s-a arătat într-un comunicat al federaţiei. Iniţial, cei cinci angajaţi de la Mogoşoaia au fost depistaţi pozitiv.

*În fine, ajungem la situaţia cea mai gravă, cea de la CFR Cluj, club depistat, la un moment dat, cu 26 de cazuri! Doar că, imediat, trei dintre ele, aparţinând jucătorilor Petrilă, Golofca şi Bălgrădean, au ieşit cu rezultate negative la retestare! Şi, potrivit ultimelor informaţii, numărul celor care au devenit negativi, între timp, ar fi ajuns chiar la opt!

Magazinerul de 70 de ani a fost salvat de club!

Printre cei care au fost diagnosticaţi cu COVID-19, într-o primă fază, pentru ca apoi, la retestare, să iasă negativi, se numără şi magazinerul clubului, Ioan Albu, în vârstă de 70 de ani. Potrivit gsp.ro, care a citat surse din cadrul clubului clujean, Ioan Albu putea să aibă viaţa pusă în pericol, din cauza rezultatului eronat, pe care l-a primit iniţial.

În mod normal, toţi bolnavii CFR-ului ar fi trebuit să fie internaţi la un spital din Bucureşti, deoarece au fost testaţi aici. Totuşi, la intervenţia clubului, ei au fost trimişi la Cluj şi, cu mici excepţii, s-au izolat acasă. „Dacă l-am fi lăsat pe magaziner să meargă într-un spital din Bucureşti, l-ar fi internat într-un salon cu oameni bolnavi, deci ar fi fost şanse mari să ia şi el virusul. Acum au ieşit negative analizele. Are diabet şi mai are şi probleme la inimă. Internarea cu bolnavi de COVID-19 i-ar fi putut fi fatală“, au dezvăluit surse din club, pentru gsp.ro.

Pornind de la aceste teste cu rezultate eronate, Cozmin Guşă (foto) a avut o postare acidă pe pagina sa de Facebook.

„Bombă în cazul <>! Manipulare şi minciună dovedite. De unde avalanşa de peste 20 de cazuri cu care au fost diagnosticaţi la Bucureşti clujenii, de către privaţii de la <>?? Mai mult, vorbind cu cei de la club zilele trecute, aflasem că niciunul dintre cei depistaţi pozitiv n-au niciun fel de simptome şi se simt bine. Azi (n.r. – duminică) a venit explicaţia, după ce clujenii au efectuat două teste consecutive, la unităţi spitaliceşti prestigioase, de stat: testele au ieşit negative. Toţi <> erau, de fapt, sănătoşi, aşa cum se simţeau, de altfel. Este limpede, oricum, că cei care manipulează şi mint aveau nevoie de Marceli Paveli şi Andree Esca şi-n sport, şi ce <> mai bună să găsească, decât chiar echipa campioană a României?! Păţania echipei CFR Cluj depăşeşte mult ca magnitudine <>, de care scriam azi-dimineaţă, şi ne arată o dată în plus cât de coordonată şi extinsă este operaţiunea <>, coordonată de către echipa <>, KlauSILĂ-LuCOVID!“, e un fragment din textul publicat de Cozmin Guşă.

CFR revine pe teren, diseară, cu FC Botoşani

În lumina ultimelor evenimente, DSP Cluj a dat undă verde ca jucătorii CFR-ului, inclusiv cei cu rezultate negative la retestare, să revină pe teren şi să joace, astăzi, în partida cu FC Botoşani de pe teren propriu (ora 21.30). Gsp.ro a scris că cei cu rezultate negative la retestare sunt: Otto Hindrich, Mike Cestor, Dodi Joca, Denis Ciobotariu, Ovidiu Hoban, Luis Aurelio, Cătălin Itu şi Billel Omrani.
Sursa citată a notat că, în acest moment, dintre jucători, pozitivi mai sunt Grzegorz Sandomierski, Cristi Manea, Adrian Păun, Damjan Djokovici şi Lacina Traore.

Virgil Musta recunoaşte problema

Într-o intervenţie la Digi Sport, doctorul Virgil Musta a încercat să ofere explicaţii pentru rezultatele contradictorii oferite de testele făcute la clinici diferite:

*E o situaţie inedită şi interesantă. Mi-e foarte greu să spun exact, pentru că, teoretic, se poate ca testele pozitive sau cele negative să fie fals pozitive sau fals negative din mai multe motive. Poate fi tehnica care s-a folosit sau poate inadecvenţe în martorul care s-a luat în considerare când s-au făcut testele. Probabil, deficienţe în procedura efectuării testelor. Pot exista şi alte cauze pe care aş prefera să nu le comentez.

*Am avut şi noi o situaţie în Timişoara, la Spitalul Odobescu, când s-au născut în aceeaşi perioadă nouă copii. Aceştia au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Deoarece se ştie că nu se transmite virusul de la mamă la făt am fost contrariat, am repetat testul şi am contestat că tehnica folosită n-a fost cea corespunzătoare şi au ieşit fals pozitive.

*Din punct de vedere medical există riscul ca testele să nu aibă sensibilitate 100%, dar asta nu se întâmplă la 10 persoane în acelaşi timp. Cel mai probabil, a fost o greşeală în efectuarea testului.
*Depinde şi de performanţa echipamentelor care efectuează investigaţia de laborator, dar aş prefera să nu intru în subiect, pentru că, după, toată lumea ar găsi o modalitate de a fenta testul.

CFR vrea să dea în judecată „Regina Maria“

Potrivit informaţiilor obţinute de Mediafax, clubul CFR Cluj ia în calcul să dea în judecată clinica unde jucătorii săi au ieşit cu rezultate pozitive pe bandă, după testare. Din ce a scris Cozmin Guşă în postarea sa, ar fi vorbă de clinica „Regina Maria“ din Bucureşti.

Ardelenii vor să ceară daune, deoarece sportivii lor au fost opriţi de la efort şi, practic, şansele câştigării campionatului s-au redus dramatic, după ce echipa a fost trasă pe linie moarte şi izolată din cauza focarului apărut în cadrul lotului.

Testele de coronavirus pot da o eroare de 70%. Poate că, uneori, n-au fost echilibrate echipamentele.

Romanian Global News

Read Previous

SUA: şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a fost cumpărat de guvernul chinez.. Adică șeful dr.Rafila și idolul lui Raed Arafat, trompete ale OMS în România!

Read Next

Burse guvernamentale de studii la Universitatea Maritimă din Constanța pentru românii de pretutindeni