Mișcarea UNIREA: Liderul separatist de la Tiraspol, primit ca șef de stat la Chișinău. Dodon a scuipat pe mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații în războiul moldo-rus. Când va fi arestat Dodon pentru trădare?

Mișcarea Politică UNIREA (MPU) condamnă primirea, la reședința prezidențială de la Condrița, a pretinsului lider al regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, tramsmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

„După ce, la ordinul lui Dodon, MAI și-a bătut joc de veteranii de război de pe Nistru, târându-i cu fața pe asfalt, astăzi același Dodon recidivează, călcând în picioare Constituția și toate actele normative naționale și internaționale cu privire la regimul neconstituțional de la Tiraspol, reprezentanții cărora, identificați pe teritoriul R. Moldova, urmează a fi arestați”, se arată într-o declarație MPU.

Potrivit Mișcării UNIREA, Krasnoselski a devenit deschis „agent electoral al lui Dodon și al PSRM pentru alegerile prezidențiale, prin aceasta confirmând-se încă o dată amestecul brutal al Rusiei în aceste alegeri”.

„Pentru prima dată, după 1990, este comis un asemenea act de sfidare completă a independenței și suveranității R. Moldova, a statalității însăși, atât de mult „apărată” de stânga prorusă. Prin aducerea liderului separatist la Chișinău, într-o vizită ca pentru un șef de stat, Dodon a pângărit memoria celor căzuți la război, a scuipat în mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații pe câmpul de luptă în războiul moldo-rus”.

În acest sens, MPU cere convocarea de urgență a Parlamentului, suspendarea din funcție și tragerea la răspundere pentru înaltă trădare de stat a lui Igor Dodon.

Romanian Global News

Read Previous

Programului Operațional comun România-Republica Moldova discutat între secretarul de stat Ana Guțu cu Florin Nicolae Creț, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Read Next

Ziua Imnului Național al României! Imnul național, interpretat la nai de Nicolae Voiculeț alături de 40 de artiști, pe Caraiman, la Crucea Eroilor