Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Un alt medic italian spulberă tezele apocaliptice si avertizează: „Măștile sunt nocive vara! S-a demonstrat că virusul nu mai circulă în Italia. Alarmismul guvernului va duce țara în ruină, în toamnă”

Un alt expert din peninsulă, virusologul Giulio Tarro, susține teoriile lui Zangrillo, afirmând că italienii nu ar trebui să se teamă de al doilea val „pentru că nu va fi”. Tarro demontează alarmismul despre pericolul epidemiei care nu ar fi trecut și care ar fi generat de relațiile instituționale. Într-un interviu pentru site-ul Il Libero, Tarro spune că „alte state au intrat deja în faza relaxării semnificative. În schimb, noi interzicem prea multe lucruri. Guvernul chiar exagerează. Continuarea în acest fel va aduce țara în ruină în toamnă. Să ne înțelegem: nu o ruină dictată de o urgență privind sănătate, care nu mai există. Ci de o situație de urgență economică și socială care mi se pare subestimată pe scară largă”, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.
Virusologul merge și mai departe chiar, criticând dur utilizarea măștilor în sezonul estival. „Vara nu ar trebui să fie folosite”, spune el. „ Aceste măști devin nocive, deoarece induc hipercapnia, adică o creștere periculoasă a dioxidului de carbon în sânge. Aș dori să dau sfaturi generale, ca medic. Trebuie să încetăm să mai răspândim o informație anxioasă și ipocrit alimentată cu apeluri de genul „să nu intrăm în panică”. Aproape nimeni nu ne spune că, dacă nu ne îmbolnăvim, e datorită sistemului nostru imunitar”, care „poate fi distrus – pe lângă nutriția inadecvată și un stil de viață greșit – prin stres, care poate apărea și din urmărirea știrilor alarmante”.
Mai mult, prognozele catastrofale – privind cei 150.000 de spitalizați la terapie intensivă sau revenirea virusului la mijlocul lunii iunie din cauza vieții de noapte – s-au dovedit complet inexacte. „După sărbătoarea la care au participat suporterii napoletani la victoria Cupei Italiei nu a urmat un singur caz de contagiune. S-a demonstrat încă o dată că virusul nu mai circulă în Italia,” subliniază virologul. „Știm că ultimele cazuri din Italia provin de la subiecți care vin din străinătate sau de la italieni infectați care au fost repatriați.”

Și, mai spune expertul, de ajuns cu acest terorism! „Nu văd nimic alarmant din punctul de vedere al sănătății dacă indicele RT ( indicele de reproducție, care arată măsura în care virusul se răspândește în societate la un anumit moment – n.r) este puțin mai mare de 1. Justificarea oricărei prelungiri a stării de urgență pe baza acestui criteriu ar fi greșită”, concluzionează Tarro.
„În calitate de virusolog cu o experiență, simt că pot spune că, în realitate, astăzi nu există niciun motiv pentru a prelungi starea de urgență”, afirmă Tarro.

Romanian Global News

Read Previous

La Cernăuți a avut loc lansarea proiectului transfrontalier „Tezaurul etnic special al Bucovinei”

Read Next

George Simion: ”Românii, Europa şi fraţii sud-dunăreni. Apel public: „Lăsaţi aromânii să-şi aleagă singuri calea – nu le impuneţi să fie minoritari!“