Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Ziua Imnului Național al României! Imnul național, interpretat la nai de Nicolae Voiculeț alături de 40 de artiști, pe Caraiman, la Crucea Eroilor

„Deșteaptă-te, române!” se va auzi miercuri, 29 iulie 2020, ora 12.00, de Ziua Imnului Național al României, la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, în interpretarea a 40 de artiști conduși de naistul Nicolae Voiculeț. Proiectul „Ziua Imnului Național în sunetele naiului românesc”, susținut de Institutul Cultural Român, va fi difuzat atât pe pagina de Facebook a naistului, cât și pe cea a ICR, și își propune promovarea identității și a marilor valori naționale, a patrimoniului românesc, precum și trezirea conștiinței neamului, cinstirea eroilor și a celor care au apărat în lupte România, transmite Romanian Global News.
„În toate concertele mele cânt Imnul României cu lacrimi în ochi, dar cu o mare speranță și onoare. Acum îl voi cânta peste întreaga Românie, de la cea mai înaltă cruce din lume. Pentru mine, Imnul Național nu este un simplu cântec care se intonează doar pentru a marca niște momente, el este o rugăciune în memoria celor care și-au dat viața pentru România și un imn al demnității neamului românesc, este un îndemn pentru cei care vor să apere acestă țară și să o cinstescă. Vă aștept să cântăm cu toții într-un glas, peste întreaga Românie, imnul nostru național!”, afirmă naistul Nicolae Voiculeț.
„Deșteaptă-te, române!”, imnul naţional al României, își are originea în poemul patriotic „Un răsunet”, scris de Andrei Mureşanu, și a fost publicat pentru prima dată în numărul 25 din 21 iunie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”. Poemul a fost inspirat dintr-o melodie culeasă de Anton Pann. Pe 29 iulie 1848, „Deșteaptă-te, române!” a fost intonat oficial pentru prima dată, în cadrul unei manifestări organizate în Grădina Publică din Râmnicu Vâlcea, în prezent Parcul Zăvoi, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă. După Revoluția din 1989, „Deșteaptă-te, române!” a fost ales imn naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991, iar Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998.
Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, denumită oficial Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, este un monument istoric situat în Munții Bucegi. Acesta este de forma unei cruci latine, având o înălțime de 39,3 metri și a fost construit între anii 1924-1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial. În anul 2013, acest monument a fost desemnat, de către Guinness World Records, ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.
Nicolae Voiculeț, un virtuoz al naiului, este dirijor, coordonator muzical și producător. Pentru a promova cultura naţională şi spre a împărtăşi din misticismul naiului, Nicolae Voiculeţ susține că a înfiinţat, în urmă cu peste douăzeci de ani, în SUA, la Chicago, prima şcoală de nai din America de Nord. Aici a pregătit elevi să comunice în limbajul universal al naiului. Dragostea pentru pedagogie a moştenit-o de la profesorul său, Gheorghe Zamfir. A făcut cunoscută tradiţia poporului său în sute de concerte, în diverse colţuri ale lumii. A colaborat cu orchestre filarmonice din Viena, Stockholm, Praga, Bucureşti şi Boston, a avut evoluţii artistice în lumea arabă, dar şi în Japonia, America de Nord şi America de Sud.
Evenimentul, care face parte din turneul național D.O.R. (Dumnezeu Ocrotește România), inițiat de artist, este organizat de Asociația Culturală „Nicolae Voiculeț”, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român, al Primăriei orașului Bușteni și al Jandarmeriei Române.

Romanian Global News

Read Previous

Mișcarea UNIREA: Liderul separatist de la Tiraspol, primit ca șef de stat la Chișinău. Dodon a scuipat pe mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații în războiul moldo-rus. Când va fi arestat Dodon pentru trădare?

Read Next

Ca si pe timpul bolșevicilor, cine nu este cu sistemul este reacționar! Andreea Bocelli: „Haideți să refuzăm aceste reguli, haideți să luăm câteva cărți, să ne întoarcem unii spre alții, să ne cunoaștem unii pe alții și să vorbim între noi!”