Campanie pentru omul Rusiei de la primăria Chișinăului? Chiar nu se putea aștepta până după alegeri? Grăbiți rău investitorii ăștia din România…Or fi români?

Primăria mun.Chișinău a semnat un Acord de colaborare cu Asociația Investitorilor din România în R.Moldova, transmite Romanian Global News.

Documentul urmărește mai multe obiective, printre care dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea și promovarea climatului de afaceri la nivel local, promovarea cooperării în susținerea parteneriatelor publice private în diverse domenii, identificarea și eliminarea barierelor instituționale în vederea dezvoltării economice a municipiului Chișinău, dar și atragerea investițiilor în municipiu Chișinău.
Potrivit prinarului comunist, Ion Ceban, omul Moscovei de la primăria Chișinău, scopul principal al parteneriatului este stabilirea unei colaborări durabile, în vederea promovării oportunităților de dezvoltare a mediului de afaceri din municipiul Chișinău.
Astfel, acordul semnat are următoarele obiective:

  • Dezvoltarea economică locala, îmbunătățirea și promovarea climatului de afaceri la nivel local. Susținerea și promovarea dezvoltării economice în municipiul Chișinău.
  • Promovarea cooperării în susținerea parteneriatelor publice private în diverse domenii.
  • Identificarea și eliminarea barierelor instituționale în vederea dezvoltării economice a municipiului Chișinău.
  • Promovarea politicilor, ce contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri, serviciilor și întreprinderilor locale.
  • Identificarea și promovarea modelelor europene de prestare a serviciilor și de funcționare a întreprinderilor municipale.
  • Promovarea imaginii pozitive a municipiului Chișinău, dezvoltarea sectorului privat și mediului investițional.
  • Atragerea investițiilor în municipiu Chișinău. Stabilirea și consolidarea legăturilor între autoritățile locale și potențialii investitori.
  • Conlucrarea cu partenerii internaționali ai Republicii Moldova, în vederea dezvoltării economice locale.
    Pe fondul războiului hibrid desfășurat de Rusia pe teritoriul R. Moldova “operațiunea” de la primărie, adică semnarea acordului, este una reușită. …Pentru a face și mai solidă imaginea de “manager” al omului plantat de Moscova la conducerea Chișinăului.

Romanian Global News

Read Previous

Ex-ambasador în România,diplomatul Mihai Gribincea: Misiunea OSCE în RM trebuie închisă, pentru că tratează Chișinăul și Tiraspolul pe picior de egalitate

Read Next

Deputatul Oazu Nantoi la Chișinău: Igor Dodon, este agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariului „Kozak-2”