Dan Tănasă: DUPĂ DOAR DOI ANI DE ÎNCHISOARE. Judecătoria Braşov a decis eliberarea condiţionată a lui Zoltán Szőcs, unul dintre cei doi condamnați pentru acte de terorism împotriva românilor

Judecătoria Braşov a decis, miercuri, în primă instanţă, eliberarea condiţionată a lui Zoltán Szőcs, unul dintre cei doi extremiști maghiari condamnaţi în iulie 2018 pentru terorism. Minuta sentinţei a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România, transmite agenția ungară de presă MTI, citată de www.dantanasa.ro preluat de Romanian Global News.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de trei zile de la comunicare (detalii aici). La începutul lunii iulie, aceeaşi instanţă a respins cererea de eliberare condiţionată a lui István Beke, celălalt extremst maghiar condamnat pentru terorism, considerând-o ca fiind nefondată. Apelul urmează să fie judecat de Tribunalul Judeţului Braşov. În luna iunie, judecătorii au respins definitiv cererea de eliberare a celor doi.
La data de 4 iulie 2018, István Beke şi Zoltán Szőcs, preşedintele organizaţiei municipale Târgu Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) şi liderul organizaţiei transilvănene a HVIM, au fost condamnaţi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la câte cinci ani de închisoare cu executare, cu acuzaţia de terorism şi de instigare la terorism (detalii aici).
FOTO: Beke Istvan, Szocs Zoltan, facebook.com

Romanian Global News

Read Previous

România, prima participare la Concéntrico, Festival Internațional de Arhitectură și Design din Spania

Read Next

Un ambasador al României degeaba, la Belgrad!