Deputatul Oazu Nantoi la Chișinău: Igor Dodon, este agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariului „Kozak-2”

„Igor Dodon, pe lângă faptul că este cel mai mincinos președinte al Republicii Moldova, mai este și agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariului „Kozak-2” (federalizarea R. Moldova – n.r.), o ramificație a proiectului „Yalta 2”, inițiat de Vladimir Putin, adică transformarea Republicii Moldova într-un cobai politic, unde va fi realizat scenariul „Kozak 2” care va fi impus ulterior Ucrainei pentru regiunile Donețk și Lugansk. Pentru mine, ca cetățean al Republicii Moldova, comportamentul lui Igor Dodon este umilitor și inadmisibil”, a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Oazu Nantoi, preluat de Romanian Global News.
Igor Dodon a „trădat interesele naționale” atunci când l-a numit „președintele Transnistriei” pe liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe care l-a primit regește la reședința de stat de la Condrița, pentru a discuta inclusiv despre instalarea unilaterală a unor posturi ilegale de control în Zona de Securitate de către regimul separatist.

Nantoi a amintit, de asemenea, că Igor Dodon l-a felicitat, încă pe 11 decembrie 2016, la puțin timp după ce a fost ales șef al statului, pe Krasnoselski pentru câștigarea așa-ziselor alegeri din stânga Nistrului.

Dodon trebuie cercetat penal pentru trădare de patrie din cauza acestei declarații, liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, anunțând că a depus un penal pentru modul cum președintele Igor Dodon „l-a tratat de la egal la egal, cu calificative neconstituționale, pe numitul Krasnoselski de la Tiraspol”.

Romanian Global News

Read Previous

Campanie pentru omul Rusiei de la primăria Chișinăului? Chiar nu se putea aștepta până după alegeri? Grăbiți rău investitorii ăștia din România…Or fi români?

Read Next

Alianța Familiilor din România: DEZINFORMAREA PUBLICISTICA