Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Un ambasador al României degeaba, la Belgrad!

Ministra pentru integrare europeană de la Belgrad, Iadranka Ioksimovic i-a mulțumit ambasadoarei României în Serbia, Ona Cristina Popa, pentru meritele însemnate în dezvoltarea și colaboararea relațiilor sârbo-române transmite ministerul pentru integrare europeană de la Belgrad, preluat de corespondentul Romanian Global News din Timoc.

„România este una din țările membrele care susține în totalitate politica de extindere UE și de la care Serbia se poate așteapta la ajutor ca de la o țară prietenă și apropiată. Ajutorul în negocierele cu EU, de care suntem mulțumiți…” a spus Ioksimovic.

Fără să clipească și fără să amintească absolut nimic de situația dramatică a celor 300.000 de români/vlahi din Timoc pe care autoritățile sârbe îi supun unor puternice presiuni asimilaționiste, metodic implementate, ambasadorul României la Belgrad,Oana Cristina Popa, a spus că Serbia are în România un susținator sincer care pledează pentru largirea Uniuni Europene pentru regiunea Balcanilor de Vest,exprimădu-si parerea că interesul UE este ca Serbia să devină cât mai repede membră și în drumul ei spre integrare va avea ajutorul necesar de la vecinul său, adică de la România.

Ioksimović și Popa au subliniat importanța colaborări transfrontaliere dintre doua țări în programul Serbia-România care în mare parte a fost finanțată din fondurile UE.

Romanian Global News reamintește că românii din Serbia au cerut în repetate rânduri retragera de la post a ambasadorului Oana Cristina Popa, ca urmare a modului în care aceasta a reprezentat interesele românești la Belgrad.

Cine a ținut-o la Belgrad degeaba? Iată răspunsul:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a primit miercuri, 29 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Stefan Tomašević, ambasadorul agreat al Republicii Serbia, se arată într-un comunicat al Administației prezidențiale.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Serbia, domnul Stefan Tomašević, Președintele României s-a referit la calitatea relațiilor bilaterale dintre cele două state, confirmată de sprijinul consecvent al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Serbia. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea de a impulsiona schimburile comerciale și investițiilor reciproce, se arată în comunicat.

Adică pe Klaus Iohannis, președintele României, faptul că 300.000 de români sunt călcați în picioare de autoritățile sârbe nu-l interesează deloc! Pentru el acei oameni nu există.

Iohannis este cel care numește și retrage ambasadori, astfel ca prestația antiromânească a ambasadorului de la Belgrad nu i-a creat nici-o emoție președintelui României.

Nici măcar escapadele ambasadorului Oana Cristica Popa cu consilierii lui Vucic.. Cine știe, poate l-au amețit băieții că Oana ar fi cine știe ce super spion și află de la băieții lui Vucic cine știe ce mari secrete! Săraca…

Romanian Global News

Read Previous

Dan Tănasă: DUPĂ DOAR DOI ANI DE ÎNCHISOARE. Judecătoria Braşov a decis eliberarea condiţionată a lui Zoltán Szőcs, unul dintre cei doi condamnați pentru acte de terorism împotriva românilor

Read Next

Ex-ambasador în România,diplomatul Mihai Gribincea: Misiunea OSCE în RM trebuie închisă, pentru că tratează Chișinăul și Tiraspolul pe picior de egalitate