Breaking News :

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 7, 2020

Deputații primului Parlament al R. Moldova cer punerea sub acuzare a lui Igor Dodon

Deputații primului Parlament al R. Moldova cer punerea sub acuzare a lui Igor Dodon pentru că acesta acceptă instalarea ilegală a posturilor autorităților separatiste pe teritoriul R.Moldova și întreprinde acțiuni neconstituționale, transmite Romanian Global News.

DECLARAŢIA
Deputaţilor Poporului al Parlamentului de Prima Legislatură – 1990-1994,
semnatari şi votanţi ai Declaraţiei de Independenţă
vis-à-vis
de „formula aplicată reprezentantului Tiraspolului”
la data de 29 iulie 2020
de către Preşedintele Republicii Moldova Dodon Igor
Potrivit art.3 al Declaraţiei Suveranităţii din 23 iunie 1990 – Republica Moldova „este un stat unitar indivizibil”. Această prevedere a fost legitimată de Marea Adunare Naţională din 27 august 1991 care a legitimat prin vot Declaraţia de Independenţă, în care se stabileşte că Republica Moldova în calitate de stat independent cere Guvernului URSS, succesoare Federaţia Rusă „încetarea stării ilegale de ocupaţie şi „să-şi retragă trupele sovietice de pe Teritoriul naţional al Republicii Moldova””.
În conformitate cu Declaraţia de Independenţă la 2 martie 1992 Republica Moldova a fost acceptată în calitate de membru al ONU.
Ulterior, Constituţia prin art.1, alin.(1) stabileşte că Republica Moldova este „un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.
În calitate de organe constituţionale şi unice chemate să asigure acest statut avem:

  1. Parlamentul Republicii Moldova (art.60 alin.(1), art.68).
  2. Preşedintele Republicii Moldova care potrivit art.77 alin.(1) este şeful statului şi alin.(2) „este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării”. Iar jurământul depus de către el în conformitate cu art.79 alin.(4) din Constituţie stipulează şi obligaţia să respecte Constituţia şi să apere „… suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei.
    Contrar acestor obligaţii Preşedintele „admite” instalarea ilegală a posturilor autorităţii neconstituţionale pe teritoriul R.Moldova. Mai mult ca atât estimează aprecieri neconstituţionale şi titlul administratorului de la Tiraspol.
    Prin aceste acţiuni Preşedintele R.Moldova încalcă flagrant prevederile constituţionale şi este pasibil a fi pus „sub acuzare” potrivit prevederilor art.81 alin.(3) din Constituţie.
    Noi, Deputaţii Poporului al Parlamentului de Prima legislatură – 1990-1994, semnatarii şi votanţii Declaraţiei de Independenţă facem apel către deputaţii actualului Parlament de a iniţia și desfășura această procedură.

Romanian Global News

Read Previous

Prof. Vasile Astărăstoae, despre erorile testărilor covid-19: Mă îndoiesc să existe personal în 130 de laboratoare, cum zice Orban. Mai grav e că, pe baza acestui rezultat, oamenii sunt introduși într-un mediu în care virusul este foarte concentrat

Read Next

Consiliul Național al Românilor din Ucraina solicită Ministerului Educației de la Kiev să renunțe la glotonimul de „limbă moldovenească” referitor la școlile din regiunea Odesa