Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

noiembrie 30, 2021

Nicolae Negru: Dodon nu a mers din propria inițiativă, cineva l-a chemat urgent la Moscova

Toată lumea se întreabă ce l-a mânat atât de urgent pe Dodon la Moscova, așa încât a „uitat” să-și anunțe în prealabil „prietenii” de pe FB, să dea sfară în țară prin holdingul său mediatic, cum face cu orice ocazie când, i se pare lui, demonstrează că se află în treabă, că iese pe „arena internațională”, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Nu a dat vreun semn nici Președinția, obligată să țină „poporul” informat în privința voiajurilor prezidențiale. Noroc de primarul Bălțiului, Renato Usatîi, care le știe pe toate (oare de unde?), înaintea tuturor. Nu este exclus ca el să fi aflat despre vizita lui Dodon înaintea lui Dodon.
Aprofundare aprofundată
O vizită în străinătate (oricât de apropiată) se planifică din timp și Președinția nu are cum să nu știe despre aceasta. Versiunea lui Usatîi pare să fie mai aproape de adevăr: președintele Republicii Moldova nu a plecat din proprie inițiativă, la miez de noapte, spre Mosova. Cineva l-a somat să vină uregent. Iar atunci când secretul plecării sale a ieșit la iveală, el a oferit o explicație-conservă, la care nu s-a gândit prea mult:
„Întreprind o scurtă vizită de lucru la Moscova unde intenționez să mă întâlnesc cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun. Astfel, planific să discut cooperarea în domeniul economic, facilitarea exportului mărfurilor noastre pe piața rusă, reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de circa 200 de milioane de euro, posibilitățile de susținere a diasporei moldovenești în Federația Rusă și altele”.
Dar parcă au fost discutate deja, nu o singură dată, și „facilitarea exportului”, și creditul de 200 de milioane de euro (reluarea negocierilor nu a fost discutată de premierul Chicu și premierul Mișustin, la Minsk?), și „posibilitățile de susținere a diasporei”… Dacă ar fi săpat o fântână, ori de câte ori a mers la Moscova „să aprofundeze relațiile de colaborare moldo-ruse”, Dodon reușea să iasă pe partea cealaltă a globului. Ș-apoi, cum să „intensifici” și să „aprofundezi” relațiile de colaborare „în toate domeniile de interes comun” într-o singură zi? E vorba de un blitz-turnir diplomatic?
Ciorbă electorală reîncălzită
Și rezultatele vizitei lui Dodon lasă aceeași impresie de deja-vu, de ciorbă electorală reîncălzită. De exemplu, el se laudă că a convenit cu Dmitri Kozak „să fie examinată posibilitatea” de a acorda Republicii Moldova un „ajutor umanitar gratuit, sub formă de motorină (câteva zeci de mii de tone), pentru susținerea producătorilor agricoli, care au fost cel mai mult afectați de seceta îndelungată”, dar exact despre această „posibilitate” ca fermierii noștri să primească „zeci de mii de tone de motorină” ca ajutor umanitar Dodon vorbea pe 26 iunie, după altă vizită la Moscova. Sau el uită ce promite? Sau crede că volumul motorinei va spori la repetare?
Cine l-a chemat pe Dodon
Cine dintre funcționarii ruși și de ce să-l fi chemat pe Dodon la el? – aceasta-i întrebarea. Să fi aflat abia acum Kozak despre faptul că Dodon s-a lăudat că a strigat la el? Să fi fost vorba despre bugetul electoral pe care trebuie să-l asigure Rusia în viitoarele alegeri prezidențiale în Republica Moldova?
Faptul că „pșâdintele” a fost tratat la Kremlin ca un „funcționar regional de mâna a doua sau a treia”, nu ca un șef de stat aflat în parteneriat strategic cu Rusia, nu înseamnă că Putin a renunțat la Dodon, ci doar că nu mai are nevoie să-l menajeze, fiindcă „pudelul” își recunoaște stăpânul și va îndeplini cu zel orice i se va porunci.
Cum s-a ajuns la aceasta? Nu e greu de ghicit, știindu-se cât de hrăpăreț și corupt e Dodon. Pe de altă parte, cum altfel să fie tratat un președinte care se apucă să discute „probleme” ce nu intră în atribuțiile unui șef de stat, ci ale unor funcționari?
Kozak, ținându-se de nas
Totuși, acel cineva a avut grijă să contracareze zvonul că Dodon nu ar mai avea acces la Putin. Votanții-putiniști l-ar părăsi imediat pe liderul PSRM, dacă s-ar confirma aceasta. De aceea, TASS a emis o „știre” precum că Putin nici nu avea planificată o întâlnire cu președintele Republicii Moldova. Sigur, compromis cu luări de „kulioașe”, de genți cu bani, de mobilă turcească, vacanțe de lux etcetera, Dodon nu mai este un musafir onorabil nici în Rusia, aparențele contează și Putin se va feri să se afișeze cu el, nu va mai vizita Chișinăul, dar interesul imperial e mai presus de greața pe care i-ar putea-o provoca un vasal.
Mai cu seamă dacă acesta este gata să trădeze și să cedeze orice, cum a făcut-o Dodon, recunoscând, de facto, „statalitatea” Transnistriei, dorind să compenseze dezgustul pe care îl provoacă la Kremlin prin slugărnicie și dovezi de credință. Dmitri Kozak, omul de încredere al lui Putin, l-a primit ținându-se de nas.
Un alt semn că Moscova va miza din nou pe Dodon e chiar intentarea unui dosar penal lui Usatîi (pe care l-a adăpostit în condiții de lux, până nu demult), ca acesta să nu ia voturi de la Dodon, ci doar de la Maia Sandu. Un candidat dat în urmărire de procuratura Rusiei nu va fi votat de simpatizanții locali ai lui Putin.

Romanian Global News

Read Previous

Concurs lansat de Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria pentru organizaţii civile, biserici şi autoguvernări locale

Read Next

Președintele Academiei Române: ,,Un învățător face mai mult decât 10 laptopuri”