Agenția română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) a achiziționat pentru Spitalul raional din Comrat echipamente de monitorizare a funcțiilor vitale ale bolnavilor

Agenția română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) a achiziționat opt echipamente de monitorizare a funcțiilor vitale destinate pentru dotarea Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului raional din Comrat, transmite Romanian Global News.

Cele opt monitoare performante vor asigura creșterea șanselor de supraviețuire în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 din sudul Republicii Moldova, îmbunătățind accesul cetățenilor la servicii de asistență medicală de calitate în condițiile actuale de pandemie.

Spitalul raional din Comrat se numără printre cele șapte spitale regionale desemnate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova să interneze pacienții suspectați sau confirmați cu COVID-19. Spitalul are în prezent disponibile 100 de locuri pentru pacienții cu COVID-19.
Achiziția și instruirea personalului fac parte din proiectul „Dotarea cu echipament medical a Spitalului raional din Comrat” inclus în Planului Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României.

Romanian Global News

Read Previous

DENIGRAREA MISCARII CONSERVATOARE DIN ROMANIA (II). Demența in extremis: „Femeile albe sunt un obstacol în calea progresului”

Read Next

Magda Colgiu în Cotidianul: Nepotul lui Kennedy demască profitorii pandemiei